Presna ananasova torta

Potrebujemo:
Podlaga:
* 50 g datljev
* 150 g nastrganega kokosa
* 50 g pirinih kosmičev

Nadev:
* koščki svežega ananasa ali drugega sezonskega sadja

Čokoladna krema:
* 150 g datljev
* ½ lončka vode
* 50 g presnega kakava v prahu
* 2 žlici kokosovega olja

Priprava:
Podlaga:

Za osnovo zmešamo namočene dateljne z manjšo količino vode in zmešamo, da dobimo gladko dateljnovo pasto. Dodamo kokosovo moko in kosmiče. Dobro premešamo (vendar ne do gladkega). Oblikujemo v modelu za torte.

Nadev:

Na koščke narezan ananas zložimo po osnovi.

Čokoladna krema:

Za čokoladno kremo namočene datlje zmeljemo. Potem dodamo vodo in meljemo toliko časa, dokler ne nastane gosta zmes. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. Čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik/skrinjo in počakamo, da se strdi (60 minut). Po želji lahko potresemo/okrasimo s kokosovim čipsom ali moko.

Vir: Malinca.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…