Jesenska sadno - zelenjavna solata

Sestavine za 4 osebe:

300 g krompirja, 200 g gomoljne zelene, sol, 4 žlice olja, sok 2 limon, 1 žlička sladke rdeče paprike, 2 banani, 2 veliki kiselkasti jabolki, 2 žlici majoneze, 2 žlici kisle smetane in nalistani mandlji za posip.

 

 

 

 

Priprava:

Krompir in zeleno ločeno skuhamo v slani vodi. Oboje malo ohladimo, olupimo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato oboje narežemo na širše palčke. Olje, sok ene limone, sladko rdečo papriko in malo soli umešamo v preliv. Banani olupimo in narežemo na četrtine. Očiščene četrtine narežemo na krhlje. Banano in jabolka pokapamo z limoninim sokom.

Krompir, zeleno, banani in jabolka zmešamo, prelijemo s prelivom, rahlo zmešamo in damo na hladno. Majonezo in kislo smetano gladko zmešamo. Hladno solato preložimo v servirno skledo, prelijemo z mešanico majoneze in kisle smetane ter potresemo z nalistanimi mandlji.

K tej pikantni solati ponudimo bel kruh.

 

(Vir: Naša žena, Letnik 2008)

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…