Bela sipina rižota

Sestavine za 4 osebe:

800 g mladih že očiščenih sipic

200 g rakovih repkov (lahko tudi zamrznjenih)

1 bela čebula

2 stroka česna

250 g belega riža

3 žlice olivnega olja

2 dl suhega belega vina 

2 dl zelenjavne jušne osnove

sol in poper

2 žlici sesekljanega svežega peteršilja

 

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Sipice splaknemo pod tekočo vodo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sipice, mešamo in pražimo, da sipice spremenijo barvo in čebula postekleni. Ker sipice oddajo veliko tekočine, jo odlijemo in shranimo za zalivanje rižote.

2. Sipicam dodamo še 1 žlico olja in riž ter premešamo. Ko riž postekleni, prilijemo vino in počakamo, da izpari. Nato prilijemo jušno osnovo, prihranjeno tekočino, solimo in popramo ter pokrito kuhamo približno 12 minut. Ko je riž kuhan, dodamo peteršilj, rižoto premešamo in ponudimo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

27.09.2020

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
22.09.2020

Pozdrav jeseni z bučkami

Sezona buč je tukaj! Jesen je čisto zares prišla med nas in s seboj prinesla nekaj…
20.08.2020

Krumpantoč

Krumpantoč (tudi krumpentoč ali krumpatoč) je stara in nezahtevna jed steklarjev.…
01.07.2020

Jagodni smuti z avokadom za popoln začetek dneva

Energijska mešanica antioksidantov v tem smutiju pomaga čistiti vaša jetra, ki…
31.05.2020

Bela sipina rižota

Sestavine za 4 osebe: 800 g mladih že očiščenih sipic 200 g rakovih repkov (lahko tudi…