Palačinke za vegetarijance - s porom in bučkami

Sestavine za 4 osebe:

2 jajci, 4 žlice moke, 3 do 4 dl piva ali mleka, 1 dolgo steblo pora, 1 približno 20 cm dolga zelena bučka, 2 žlici olivnega olja, 4 žlice na grobo naribanega poltrdega sira, sol in poper

 

Priprava: 

1. Iz jajc, ščepa soli, moke in 3 dl piva ali mleka zmiksamo precej tekoče testo in ga pustimo počivati 30 minut.

2. Por očistimo in narežemo na koleščke, bučko umijemo in narežemo na tanke rezine ali jo na grobo naribamo. V posodi segrejemo olivne olje, dodamo por in pokrito dušimo toliko časa, da postekleni in se zmehča. Vmes večkrat premešamo, dodamo še bučko, solimo in popramo ter dušimo še 3 minute.

3. Testo za palačinke premešamo in po potrebi še malo razredčimo. Ponev za palačinke dobro segrejemo, na tenko jo namažemo z oljem ali maslom in spečemo palačinke. Sproti jih zlagamo na velik ogret krožnik, da se ne ohladijo.

4. Vsako palačinko najprej potresemo s sirom, obložimo z nadevom in jo zložimo ali izvijemo. Palačinke ponudimo takoj, dokler so še tople, lahko pa jih pripravimo tudi vnaprej, zložimo v namaščen pekač, potresemo s sirom in nazadnje v pečici na hitro pogrejemo.

 

(Vir: Anja, Št. 6, Letnik VIII)

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…