Krumpantoč

Krumpantoč (tudi krumpentoč ali krumpatoč) je stara in nezahtevna jed steklarjev.

Priprava:

Surov krompir naribamo, ožmemo, mu dodamo sol, jajce in moko ter sesekljan svež peteršilj. Na vroči maščobi (približno 160°C) oblikujemo male polpetke in jih z obeh strani popečemo do zlato-rumene pšenične barve. Jed se lahko ponudi kot topla predjed z rahlo hrenovo omako ali kot priloga h glavni jedi. Če se jed servira kot samostojna jed, zraven ponudimo vrtno solato, radič ali regrat.

 

Sestavine za 4 osebe:

3 veliki krompirji

10 dag masti ali olja

1 jajce

2 žlici ostre moke 

ščep soli

ščep popra

ščep peteršilja

 

(vir: brošura Okusno iz zasavske kuhinje)

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

27.09.2020

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
22.09.2020

Pozdrav jeseni z bučkami

Sezona buč je tukaj! Jesen je čisto zares prišla med nas in s seboj prinesla nekaj…
20.08.2020

Krumpantoč

Krumpantoč (tudi krumpentoč ali krumpatoč) je stara in nezahtevna jed steklarjev.…
01.07.2020

Jagodni smuti z avokadom za popoln začetek dneva

Energijska mešanica antioksidantov v tem smutiju pomaga čistiti vaša jetra, ki…
31.05.2020

Bela sipina rižota

Sestavine za 4 osebe: 800 g mladih že očiščenih sipic 200 g rakovih repkov (lahko tudi…