Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od 15. stoletja dalje? Kadar nimate veliko časa in želite goste presenetiti z okusnim italijanskim prigrizkom, pripravite preproste bruskete z mozzarello in avokadom. Enostavno, hitro in okusno!

Sestavine za 4 osebe:

1 zreli avokado
2 žlici limoninega soka
1 pakiranje (150 g) mozzarelle Zottarella v obliki srčkov
3 vejice bazilike
8 rezin kruha baguette
6 žlic olivnega olja
1 strok česna
sladka paprika v prahu
sladkor
sol, poper

1. Avokado olupite, prepolovite in odstranite peško. Meso avokada začinite s ščepcem sladkorja, dodajte limonin sok ter po želji posolite in popoprajte. Vse skupaj zmešajte v pire. Srčke Zottarella ocedite in prerežite na polovičke. Baziliko operite, posušite in odtrgajte liste.

2. V ponvi segrejte 4 žlice olivnega olja, nato popražite kruhke na obeh straneh, dokler ne dobijo rahle zlato-rjave barve (približno 3 minute). Strok česna olupite ter z ene strani namažite še vroče rezine kruha.

3. Avokadov namaz namažite na kruh na strani s česnom, nato dodajte rezine mocarele Zottarella in okrasite z baziliko. Vse skupaj poškropite s preostalim oljem, posolite, popoprajte, posujte z malo paprike v prahu in servirajte.

Naj vam bo vsak grižljaj v veselje in slast!