Ovseni piškotki s sadjem

SESTAVINE:

* 200 ml jabolčne čežane

* 200 ml z vilico zmečkanih, zrelih banan

* naribana lupinica limone iz ekološke pridelave

* nekaj kapljic limoninega soka

* 200 ml ovsenih kosmičev

* 200 ml mletih ovsenih kosmičev

* 100 ml mandljev, narezanih na lističe

* ščepec soli

* 1 čajna žlička pecilnega praška

* cimet

* burbonska vanilija

* kokosovo olje

 

OPIS POSTOPKA:

Pečico ogrejemo na 175 stopinj. V večji skledi premešamo jabolčno čežano, banano in limonino lupinico ter sok, v drugi pa vse suhe sestavine. Suhe sestavine z žlico primešamo sadni mešanici. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, ki ga obilno namažemo z kokosovim oljem. Z žličko na pekač polagamo kupčke. Pečemo približno 20 minut oziroma toliko, da se nežno zlato obarvajo. Ohladimo jih na mrežici.

ČAS PRIPRAVE:
60 min

Recept pripravil: Malinca

vir: www.malinca.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…