Pustni krofi

Za 24 krofov

Sestavine:

- 500 g ostre moke

- 500 g gladke moke

- 1/2 l mleka

- 2 kocki kvasa

- 6 - 7 rumenjakov

- 10 dag sladkorja

- 1 vanilin sladkor

- 1 dl olja

- 1/2 dl ruma

- 1,5 kavne žličke soli

- 1/2 limoninega soka

 

Postopek:

Rumenjake, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo, da naraste. Dodamo rum in olje. Med mešanjem počasi dodajamo vzhajani kvas, sol, limonin sko, mleko in moko. Mešamo še vsaj 10 min. Testo zajamemo z jedilno žlico, oblikujemo kroglice (cca 8-10dag mase za eno) in jih pustimo vzhajati vsaj pol ure. (po želji jih obrnemo, da vzhajajo z obeh strani)

V posodo vlijemo za 3 prste olja in jih na ne prevročem zlato rumeno spečemo.

Dober tek!

Recept je prispevala: Jelena

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

02.04.2020

Štiri hitro pripravljene jedi iz špargljev

Šparglji, ki so znani kot znanilci pomladi, so tu. Privoščite si jih, dokler so na voljo.…
01.04.2020

Pirin kruh brez kvasa

PIRIN KRUH - brez gnetenja in vzhajanja SESTAVINE: * 500g pirine bio moke* 500ml…
28.03.2020

Rogljički z marmelado

Potrebujemo: - 27 žlic moke,- 2dcl olja,- 2 žlici olja,- 1 kvas,- 1/2 l mleka,- malo…
25.03.2020

Vroča juha za hladen dan

Kar nekaj dni smo že v koledarski pomladi, pa je vreme kar naenkrat postalo prav hladno…
23.03.2020

Mafini s sladko sredico

Predstavljamo vam preprost recept za mafine, ki bodo navdušili vas in vaše goste, saj v…