Piškoti z žganjem in malvazijo

Sestavine:

4 jajca, 4 žlice oljčnega olja, 4 žlice sladkorja, 4 žlice žganja – tropinovca, 2 žlice malvazije, 1 zavitek suhega kvasa, vaniljin sladkor, naribana limonina lupina, ščepec soli, moka po potrebi, olje za cvrenje in sladkor za posipanje.

 

Potrebujemo:

Vse sestavine damo v posodo in dobro zamešamo, na koncu dodamo moko, da dodamo primerno gosto maso. Na pomokani mizi oblikujemo maso v dolg valj, nato podolgovate svaljke, ki jih zrežemo na želeno dolžino in ocvremo na vročem olju. Na koncu jih potresemo z mletim sladkorjem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…