Vulkančki

Sestavine:

4x Puranji zrezki
rižota brez mesa (2-3 osebe)
4x jajca
sir
2 konzervi graha
sol
poper
nekaj lističev žajblja

Postopek:
Puranje zrezke začinimo s soljo, poprom in nasekljanim žajbljem ter jih popečemo na maščobi.
Riž skuhamo.
Na zrezke naložimo rižoto in oblikujemo "vulkan". Pomagamo si z rokami. V nastalo vdolbinico namestimo surov rumenjak z ali brez beljaka. Vse skupaj izdatno potresemo s sirom in damo v pečico, da se zapeče.
Čas pečenja je odvisen od tega, kaj želimo - da je vulkan tekoč ali da je v " stabilnem stanju".
Okrog tega sestavljenega zrezka položimo na maslu pripravljen grah.

Recept je prispeval Bernard

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…