Tajine po berbersko z arganovim oljem

Za 4 osebe potrebujemo:

1 kilogram jagnjetine ali mlade govedine

4 krompirje

3 korenčke

2 bučki

5 paradižnikov

1 čebulo

šopek peteršilja

šopek koriandra

cimetovo palčko

1 deciliter arganovega olja iz praženih jedrc

sol, poper

oljčno olje

žlička ingverja v prahu

žlička rdeče paprike

4 nitke žafrana

zelene olive brez koščic

Na oljčnem olju rahlo pražimo na kose narezano meso, ingver, papriko in nasekljano čebulo. Dodamo po dolgem narezano korenje, krompir, bučke, cimetovo palčko, sol, poper in zalijemo z dvema decilitroma vode. Kuhamo na rahlem ognju 35 minut. Dodamo še na kolobarje narezan olupljen paradižnik, nasekljan peteršilj in koriander. Pred serviranjem dodamo zelene olive in prelijemo z arganovim oljem iz praženih jedrc.

Za desert pa se lahko posladkate z ročno izdelano čokolado z arganovim oljem. Strokovnjaki Čokoladnice Rajska ptica so bio arganovo olje iz Maroka, dodali sestavinam in izdelali slastno čokolado. Izbirate lahko med tremi novimi okusi: aloe vera, brusnice ali mandlji. Poskusite jo in se razvajajte!

Na voljo je v Čokoladnici Rajska ptica, Čokoladnici Supernova, trgovinah Sanolabor, Nami ter v trgovinah z zdravo prehrano.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…