Donacija za zdravljenje prekomerne telesne teže pri otrocih in mladostnikih

 V soboto, 29. avgusta, bo Europark praznoval nepozabni 15. rojstni dan. Na osrednjem prireditvenem prostoru štajerskega nakupovalnega središča se bo odvilo pestro in zanimivo dogajanje, med katerim bo pozornost usmerjena tudi v dobrodelnost.

Ob 10. uri bo namreč podeljena donacija v višini 15.000 € Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, ki bo z Europarkovo pomočjo pričela s programom Šola za zdravo prehranjevanje in življenjski slog. Tako bo pomagala otrokom in mladostnikom, ki se soočajo z boleznijo današnjega časa - s problematiko prekomerne telesne teže in debelosti. Prim. asist. mag. Martin Bigec, dr. med., zdravnik specialist Klinike za pediatrijo, UKC Maribor, pravi, da se je po ocenah stopnja prekomerno prehranjenih v Sloveniji povzpela na 20 odstotkov, okrog 5 odstotkov otrok in mladostnikov pa se sooča s prekomerno telesno težo. Na veselem dogodku bodo obiskovalci zapeli tudi skupaj z Majo Keuc, Alyo in Sebastianom ter razrezali slavnostno in slastno torto velikanko. Ob 17. uri bodo udeleženci dogodka uživali v družbi vrhunskih slovenskih modelov, ki se bodo sprehodili po modni stezi na veliki, glamurozni modni reviji, in razkrili najnovejše modne trende. Za pravo atrakcijo bodo tudi na popoldanskem dogajanju s svojimi nastopi poskrbeli izjemni Maja Keuc, Alya in Sebastian.

V Mariboru nas čaka dobrodelnost, nora zabava, prijetno druženje in modni namigi ...

Na fotografiji: Simona Mandl, center managerka Europarka v Mariboru in prim.asist.mag. Martin Bigec, dr.med., zdravnik specialist Klinike za pediatrijo, UKC Maribor

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

13.02.2020

Trije nasveti za prve sončne vikende

Sončni dnevi dajejo občutek prihajajoče pomladi. Kljub temu so dnevi še vedno precej…
10.02.2020

Dan bolnikov in številka 112

Eni pogosteje, drugi redkeje, ampak prej ali slej se vsakdo znajde v vlogi bolnika.…
10.02.2020

Evropski dan epilepsije

Evropejci drugi ponedeljek v mesecu februarju obeležujemo dan epilepsije, pogoste…
06.02.2020

Zakaj so zimski sprehodi boljši od vseh drugih?

Pohodništvo v objemu zimske narave je lahko zelo lepo doživetje, Slovenija in bližnja…
02.02.2020

Od tega je odvisen uspeh influencerja!

Mnogi si pred tem zatiskajo oči in v tem ne vidijo bistva ali smisla, a strokovnjaki…