Donacija za zdravljenje prekomerne telesne teže pri otrocih in mladostnikih

 V soboto, 29. avgusta, bo Europark praznoval nepozabni 15. rojstni dan. Na osrednjem prireditvenem prostoru štajerskega nakupovalnega središča se bo odvilo pestro in zanimivo dogajanje, med katerim bo pozornost usmerjena tudi v dobrodelnost.

Ob 10. uri bo namreč podeljena donacija v višini 15.000 € Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, ki bo z Europarkovo pomočjo pričela s programom Šola za zdravo prehranjevanje in življenjski slog. Tako bo pomagala otrokom in mladostnikom, ki se soočajo z boleznijo današnjega časa - s problematiko prekomerne telesne teže in debelosti. Prim. asist. mag. Martin Bigec, dr. med., zdravnik specialist Klinike za pediatrijo, UKC Maribor, pravi, da se je po ocenah stopnja prekomerno prehranjenih v Sloveniji povzpela na 20 odstotkov, okrog 5 odstotkov otrok in mladostnikov pa se sooča s prekomerno telesno težo. Na veselem dogodku bodo obiskovalci zapeli tudi skupaj z Majo Keuc, Alyo in Sebastianom ter razrezali slavnostno in slastno torto velikanko. Ob 17. uri bodo udeleženci dogodka uživali v družbi vrhunskih slovenskih modelov, ki se bodo sprehodili po modni stezi na veliki, glamurozni modni reviji, in razkrili najnovejše modne trende. Za pravo atrakcijo bodo tudi na popoldanskem dogajanju s svojimi nastopi poskrbeli izjemni Maja Keuc, Alya in Sebastian.

V Mariboru nas čaka dobrodelnost, nora zabava, prijetno druženje in modni namigi ...

Na fotografiji: Simona Mandl, center managerka Europarka v Mariboru in prim.asist.mag. Martin Bigec, dr.med., zdravnik specialist Klinike za pediatrijo, UKC Maribor

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

22.03.2020

Svetovni dan voda

Narava nam ponuja ogromno bogastva, med drugim tudi življenjsko pomembno vodo. Da bi se…
21.03.2020

#ostanidoma: 6 idej za kakovostno preživljanje časa doma

Glede na trenutne razmere v državi in svetu verjamemo, da se je velik del vas, zaradi…
20.03.2020

Mednarodni dan sreče

Danes, 20. marca, je mednarodni dan sreče. Letos je prav, da se mu še posebej posvetimo.…
12.03.2020

Vagina si zasluži, da jo negujemo in spoštujemo

Mateja Ribič je po poklicu računovodja, mama dveh sončkov in ženska, ki prebuja v sebi…
slika2 virus
10.03.2020

Terapije dr. Clark – drugačen pristop, ki prinaša rezultate

Poslanstvo dr. Hulde Regehr Clark je bilo pomagati človeštvu, zato ne preseneča, da je…