Dan, ko se mošt spremeni v vino

Martinovanje je od nekdaj povezano z družino, prijatelji in s tradicijo pokušine mošta, ki se v tem času spremeni v vino. Tradicijo ohranjajo mnoge slovenske družine, ki ob tem dnevu pripravljajo pečeno gos ali raco, mlince in rdeče zelje.

V eni izmed najmodernejših vinskih kleti v tem delu Evrope, Vinski kleti Zlati grič, bo v soboto, 11. novembra, tradicionalno martinovanje med zlatimi griči, s pričetkom ob 15. uri. Za zabavo bo poskrbel pester nabor ansamblov in govornikov. Med 16.30 in 17.30 vas čaka tudi brezplačen voden ogled Vinske kleti Zlati grič, ves čas pa bodo za pokušino na voljo lokalne dobrote in vina.

Če boste soboto preživeli doma in boste pripravljali tradicionalno martinovo kosilo, vam priporočamo, da ob goski ali raci postrežete modro frankinjo iz Vinske kleti Zlati grič.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

13.02.2020

Trije nasveti za prve sončne vikende

Sončni dnevi dajejo občutek prihajajoče pomladi. Kljub temu so dnevi še vedno precej…
10.02.2020

Dan bolnikov in številka 112

Eni pogosteje, drugi redkeje, ampak prej ali slej se vsakdo znajde v vlogi bolnika.…
10.02.2020

Evropski dan epilepsije

Evropejci drugi ponedeljek v mesecu februarju obeležujemo dan epilepsije, pogoste…
06.02.2020

Zakaj so zimski sprehodi boljši od vseh drugih?

Pohodništvo v objemu zimske narave je lahko zelo lepo doživetje, Slovenija in bližnja…
02.02.2020

Od tega je odvisen uspeh influencerja!

Mnogi si pred tem zatiskajo oči in v tem ne vidijo bistva ali smisla, a strokovnjaki…