Dan, ko se mošt spremeni v vino

Martinovanje je od nekdaj povezano z družino, prijatelji in s tradicijo pokušine mošta, ki se v tem času spremeni v vino. Tradicijo ohranjajo mnoge slovenske družine, ki ob tem dnevu pripravljajo pečeno gos ali raco, mlince in rdeče zelje.

V eni izmed najmodernejših vinskih kleti v tem delu Evrope, Vinski kleti Zlati grič, bo v soboto, 11. novembra, tradicionalno martinovanje med zlatimi griči, s pričetkom ob 15. uri. Za zabavo bo poskrbel pester nabor ansamblov in govornikov. Med 16.30 in 17.30 vas čaka tudi brezplačen voden ogled Vinske kleti Zlati grič, ves čas pa bodo za pokušino na voljo lokalne dobrote in vina.

Če boste soboto preživeli doma in boste pripravljali tradicionalno martinovo kosilo, vam priporočamo, da ob goski ali raci postrežete modro frankinjo iz Vinske kleti Zlati grič.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

22.03.2020

Svetovni dan voda

Narava nam ponuja ogromno bogastva, med drugim tudi življenjsko pomembno vodo. Da bi se…
21.03.2020

#ostanidoma: 6 idej za kakovostno preživljanje časa doma

Glede na trenutne razmere v državi in svetu verjamemo, da se je velik del vas, zaradi…
20.03.2020

Mednarodni dan sreče

Danes, 20. marca, je mednarodni dan sreče. Letos je prav, da se mu še posebej posvetimo.…
12.03.2020

Vagina si zasluži, da jo negujemo in spoštujemo

Mateja Ribič je po poklicu računovodja, mama dveh sončkov in ženska, ki prebuja v sebi…
slika2 virus
10.03.2020

Terapije dr. Clark – drugačen pristop, ki prinaša rezultate

Poslanstvo dr. Hulde Regehr Clark je bilo pomagati človeštvu, zato ne preseneča, da je…