Zdravilne rožice v bitki s prehladom

Jesen nam je že ponudila barvito paleto svoje lepote in tudi hladnejšim vremenom. Lahkotnejša oblačila so zamenjala debelejša, ki nas bodo ščitila pred mrazom. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti na naše zdravje in zaščito kože na obrazu. Zaradi muhastega vremena lahko hitro staknemo prehlad. Že naše babice so vedele, da z domačimi zvarki iz zdravilnih rastlin s super močmi, tem jesenskim tegobam hitro pokažejo rdečo karto.

Da bi se približali našim superbabicam smo v Palomi skrbno izbrali velik spekter zdravilnih rastlin z obilo pozitivnimi lastnostmi na zdravje, ki jih dodajamo vašim najljubšim papirnatim robčkom Paloma sensitive care. Robčki so izdelani iz 100% celuloze iz kontroliranega PEFC porekla in so še posebej mehki za občutljivo kožo okoli nosu. Ponašajo se s certifikatom Dermatološko testirano, kar je dokaz odličnosti, ki vam zagotavlja vrhunsko kakovost in koži prijeten dotik. Tako lahko izberete popolno kombinacijo za razdraženo kožo prehlajenega nosu.

KAMILICA
Velja za eno najstarejših zdravilnih rastlin naših babic in je neprecenljiv dar narave. Najpomembnejši del kamilice so njeni cvetovi iz katerih se pridobiva eterična olja, ki so glavna zdravilna snov kamilice. Sestavljena so iz alfabisabolola, ki ima protivnetne lastnosti in blaži krče ter zdravi razjede, in hamazulena, ki prav tako deluje protivnetno ter številnimi drugimi zdravilnimi sestavinami. Sveže kamilično olje se obarva modro, saj vsebuje azulen, ki na nas deluje pomirjajoče. Kamilica je izredno vsestranska rastlina, saj je uporaba lahko zunanja kot tudi za notranje uživanje. Že več kot 100 let je izredno popularen kamiličen čaj, prav tako številne kopeli s kamiličnimi cvetovi in kamilični obkladki. Vse te pozitivne lastnosti kamilice, so bile navdih za Paloma sensitive care robčke z nežnimi negovalnimi izvlečki kamilice, ki na vaš vneti nos deluje pomirjajoče.

SIVKA
Ta zelo aromatična rastlina z opojnim vonjem prepriča s številnimi pozitivnimi lastnostmi. Njena uporaba je zelo razširjena, ne samo pri raznih izdelkih za dom in nego, temveč tudi v zdravilne namene. Sivka vsebuje zelo cenjeno eterično olje, katere glavne sestavine so linalil acetat in linalol. Eterično olje sivke deluje kot naravni antibiotik, antiseptično, blaži različne bolečine ter pomirja in sprošča. Že v času starih Rimljanov so verjeli v pozitivne učinke sivke, dodajali so jo številnim kopelim, saj bi naj obnavljala kožo. Prav tako mnogi verjamejo, da pomaga pri nemirnem spancu oz. kot pomoč pri uspavanju. V primeru, da si želite omamnega vonja sivke, ki bo na vas deloval še posebej nežno in sproščujoče so robčki Paloma sensitive care z izvlečki sivke prava izbira.

TIMIJAN

Timijan oz. materina dušica ima izredno aromatičen vonj, ki spominja na limono in ima velik spekter uporabe. Uporabljamo ga tako v kuhinji kot v zdravilne in negovalne namene. Najpogostejša sestavina timijanovega eteričnega olja je timol, ki deluje antiseptično. Uporaba timijanove zeli je še posebej priporočljiva pri vnetju dihalnih poti in želodčne sluznice. Med vsemi pozitivnimi učinki timijana sta najbolj poznani spodbujanju izkašljevanja ter pomirjanje kašlja. Ker pa pride s prehladom ta nadležen izcedek iz nosu so robčki Paloma sensitive care z izvlečki timijana še kako pravšnji za vas.

KARITEJEVO MASLO
Karitejevo maslo, ki je pravi čudež narave. Pridobiva se ga iz plodov drevesa karite, ki raste v Afriki. Njegova sestava je izredno bogata, saj vsebuje nenasičene maščobe, vitamin A, C, D in E ter alantoin. Vse te hranilne snovi izredno dobro vplivajo na vse tipe kože, še najbolj pa na suho in občutljivo. Lahko bi rekli, da je »strup v mali flaški«, saj je rešitelj pri večini težav s kožo, zdravjem ali lasmi. Ima izredno moč pri zaščiti, mehčanju in obnavljanju suhe, izsušene in občutljive kože. Ta čudež narave je bil tudi dodan robčkom Paloma sensitive care Shea Butter za vse tiste, ki si želite kanček negovalnega pridiha.
Promocijsko besedilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

10.02.2020

Dan bolnikov in številka 112

Eni pogosteje, drugi redkeje, ampak prej ali slej se vsakdo znajde v vlogi bolnika.…
10.02.2020

Evropski dan epilepsije

Evropejci drugi ponedeljek v mesecu februarju obeležujemo dan epilepsije, pogoste…
06.02.2020

Zakaj so zimski sprehodi boljši od vseh drugih?

Pohodništvo v objemu zimske narave je lahko zelo lepo doživetje, Slovenija in bližnja…
02.02.2020

Od tega je odvisen uspeh influencerja!

Mnogi si pred tem zatiskajo oči in v tem ne vidijo bistva ali smisla, a strokovnjaki…
25.01.2020

Prelomna 18. obletnica delovanja Term Snovik

Danes, 25.01.2020, je v Termah Snovik potekala 18. obletnica delovanja družbe. Najvišje…