Zadovoljni mikrobi

Bližajo se prazniki in z njimi obdarovanja. Vsi hitimo in kupujemo darila za bližnje in druge. Kaj pa naše telo? Le če bomo poskrbeli za naše mikrobe v črevesju, jim dali tista hranila (hrano), ki jo potrebujejo, bodo tudi oni poskrbeli za nas. Podarili nam bodo izboljšanje zdravja ali celo ozdravitev od dolgotrajnih težav in bolezni v letu 2020.

"Kdo" so mikrobi, ki nam lahko pomagajo?
Predstavljajte si, da imate v svojem črevesju na milijone mikrobov, težkih kakor vaši možgani. Ta majhna bitjeca so naši najboljši prijatelji že od začetka človeštva, saj nam omogočajo, da sploh živimo. Brez mikrobov ne bi bilo niti nas niti drugih živih bitji. Mikrobe najdemo povsod, od najglobljih predelov Atlantskega oceana do najvišje gore sveta Mount Everesta. Tudi naše telo predstavlja mikrosvet za mikrobe, saj so različni deli telesa lahko kot puščave, npr. suha koža, deževni pragozd kot npr. sluznica in črevesje. V in na našem telesu imamo vsaj toliko mikrobov kot celic. Z mikrobi najbolj naseljen del človeškega telesa je črevesje, ki vsebuje kar 95 % vseh mikrobov v našem telesu. Te mikrobe imenujemo črevesni mikrobiom. Sestavljajo ga večinoma arheje, bakterije, pa tudi virusi, praživali in glive, ki naselijo naše telo. Vendar so med vsemi temi najštevilčnejše bakterije.
Mikrobi v našem črevesju (mikrobiom) vzdržujejo naše zdravje in skrbijo za naš imunski sistem. Poskrbijo za razgradnjo večine živil, ki jih zaužijemo, proizvodnjo vitaminov, vplivajo na absorpcijo hranil in delovanje številnih organov, nas varujejo pred patogenimi mikrobi, skrbijo za našo imunost, razgrajujejo zdravila in naravne snovi, ki jih mi ne moremo (npr. celulozo) ali celo umetno proizvedene težko razgradljive spojine in še bi lahko naštevali.
Nam lahko škodujejo?
Mikrobe običajno povezujemo s težavami in se jih zato želimo znebiti. Čeprav je res, da je to pravilen pristop, kadar gre za okužbo človeka z enim izmed patogenih, smrtno nevarnih mikroorganizmov, je v resnici takšnih le okoli 1 %. Zanimivo je tudi to, da se v primerih daljše hospitalizacije in manjše fizične aktivnosti koristni mikrobi tako spremenijo, da začnejo povzročati težave, kar vodi do bolezni. Hkrati se razmerja med mikrobi porušijo in nekateri mikrobi lahko popolnoma izginejo. Telo postane bolj dovzetno za debelost, pomanjkanje energije, slabšo pozornost in depresijo. Kasneje pa se lahko razvijejo v resna obolenja, kot so diabetes, karcinom debelega črevesja, nastanek aterosklerotičnih plakov in druga bolezenska stanja. Razmerje mikrobov z nami je odvisno od tega, kako mi z njimi postopamo. Običajno mikrobi zelo dobro delujejo na človeka, saj nas ščitijo. Tega se zavedajo tudi pri iBIOMU, zato vam nudijo resnično učinkovit PROGRAM MIKROBIOM MANAGEMENT in personaliziran prehranski načrt za zdrav življenjski slog "Zdrava prehrana iBIOM". Prehranski načrt je pripravljen na podlagi rezultatov preiskav iBIOM o mikrobih v vašem črevesju in je zato popolnoma prilagojen vašemu telesu!
Edini v Sloveniji in tudi na svetu
Pri iBIOMU imajo edinstvene programe za preventivo in izboljšanje zdravja s pomočjo spreminjanja in uravnavanja mikrobioma, to je Mikrobiom managementa. Na podlagi najnovejših dognanj, objavljenih v znanstvenih revijah, učinkovito napovedujejo, kaj je za vaše telo zdravo. To lahko predvidijo na podlagi znanja s področja molekularne mikrobiologije in biologije, uporabe najsodobnejše metodologije in kar 20 let izkušenj s področja analiz in raziskav mikrobiomov. Programi temeljijo na laboratorijski preiskavi, s katero pregledajo vse bakterije v vašem črevesju, in sicer katere so, koliko jih imate, kakšna so razmerja med njimi ter ali so v medsebojni kompeticiji - tekmovanju ali sodelovanju. Tega s klasičnimi tehnikami, ki jih uporabljajo v običajnih diagnostičnih laboratorijih, ni mogoče ugotoviti, saj te pokažejo manj kot 1 % bakterij, pri čemer se določenih skupin sploh ne da gojiti in s tem določiti. Pri iBIOMU pa lahko z uporabo najsodobnejših metod zaznajo prav vse bakterije. Hkrati pogledajo bakterijski metabolni potencial, ki pove, kakšne so metabolne poti bakterij za razgradnjo hrane. Slednje je podlaga za izdelavo smernic za upravljanje mikrobioma s pomočjo INDIVIDUALIZIRANE prehrane, ki temelji na strukturi in delovanju bakterijskih združb v vašem črevesju. Le s pravilnim managementom vaših bakterij lahko preprečite in izboljšajte simptome dolgotrajnih (kroničnih) bolezni kot tudi vzpostavitev in vzdrževanje zdravja. Samo za vas pri iBIOMU izdelajo osebno knjigo "Priročnik za dosego vašega zdravja s pomočjo mikrobioma", saj ima vsaka oseba različen mikrobiom. V osebni knjigi prejmete natančne informacije o tem, kakšne so za vas dobre prehranske navade in kako jih lahko spremenite, hkrati pa dobite in ohranite dobre bakterije ter zmanjšate ali odstranite škodljive, ki vam lahko povzročajo težave in bolezni. Pri tem nudijo tudi brezplačen posvet za izboljšanje stanja vašega mikrobioma. Kaj boste podarili svojemu mikrobiomu? Pri prazničnem obdarovanju ne pozabite na svoje mikrobe v črevesju (mikrobiom). Le če boste "počastili" svoj mikrobiom, vas bo obdaroval tudi on. V zameno vam bo izboljšal ali celo popolnoma povrnil zdravje.
Priporočamo vam, da se naročite na program Mikrobiom management in si podarite zdravje. Zaradi zelo drage tehnologije se cene gibajo od 350 do 1000 evrov. Po drugi strani zlahka takšen znesek odštejemo za zavarovanje in servis avtomobila. Kaj pa za naše telo, ki ga za razliko od prevoznih sredstev nikoli ne bomo mogli zamenjati? Do novega leta vam iBIOM nudi 26-% praznični popust na vse njihove programe in prehranski načrt. Za popust jih kontaktirajte na telefonsko številko 041 825 182 ali jim pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Promocijsko besedilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

10.02.2020

Dan bolnikov in številka 112

Eni pogosteje, drugi redkeje, ampak prej ali slej se vsakdo znajde v vlogi bolnika.…
10.02.2020

Evropski dan epilepsije

Evropejci drugi ponedeljek v mesecu februarju obeležujemo dan epilepsije, pogoste…
06.02.2020

Zakaj so zimski sprehodi boljši od vseh drugih?

Pohodništvo v objemu zimske narave je lahko zelo lepo doživetje, Slovenija in bližnja…
02.02.2020

Od tega je odvisen uspeh influencerja!

Mnogi si pred tem zatiskajo oči in v tem ne vidijo bistva ali smisla, a strokovnjaki…
25.01.2020

Prelomna 18. obletnica delovanja Term Snovik

Danes, 25.01.2020, je v Termah Snovik potekala 18. obletnica delovanja družbe. Najvišje…