Svetovni dan voda

Narava nam ponuja ogromno bogastva, med drugim tudi življenjsko pomembno vodo. Da bi se vsako leto vsaj enkrat zares spomnili na njeno vrednost in nenadomestljivost, so na Konferenci Združenih narodov 22. marec razglasili za svetovni dan voda.

Današnji dan je torej osredotočen na opozarjanje širše svetovne javnosti na omejenost in ogroženost naravnih vodnih virov. Države, organizacije, društva in posamezniki na svetovni dan voda pripravijo številne aktivnosti, s pomočjo katerih opozarjajo na pomen vode in razloge, zaradi katerih moramo do nje biti spoštljivi in zanjo hvaležni. Še posebej je pomembno, da ne jemljemo za samoumevno dejstva, da je naša voda iz pipe varna za uživanje. To je privilegij, ki ga ne uživajo povsod po svetu. Po podatkih sodeč kar 2,2 milijarde ljudi nima dostopa do pitne vode!

Letošnji svetovni dan voda je v znamenju podnebnih sprememb. O tem, kako se spreminja narava zaradi našega posega vanjo, je za našo revijo spregovorila priznana klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

Slovenija je z vodo bogato obdarjena, poleg tega pa imajo naše vode v sebi tudi precej izjemno pomembnih in zdravilnih snovi. O tem nam je pred kratkim pripovedoval Jože Munih, radiestezist, ki z nihalom meri njeno energijo in ki je prepričan, da lahko voda zdravi.

Skupaj se potrudimo in naš trud usmerimo v uspešno ravnanje z vodnimi viri, v blaženje podnebnih sprememb oziroma na prilagajanje nanje in konec koncev sami pri sebi razmislimo, kaj lahko storimo, da porabimo čim manj vode in kako lahko zanjo čim lepše (po)skrbimo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

02.07.2020

Bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zadostovala?

Med potovanjem po Evropi evropska kartica zdravstvenega zavarovanja predstavlja tako…
02.07.2020

Odženimo komarje

Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi…
01.07.2020

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na…
30.06.2020

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
25.06.2020

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…