Mednarodni dan družin

Na današnji dan, 15. maja, obeležujemo mednarodni dan družin. Družino pogosto povezujemo z besedami, kot so dom, zaupanje, ljubezen, varnost ... Ampak ni vedno tako. Včasih je družina tudi mesto nasilja, ki se mu še posebej otroci ne morejo izogniti.

Že v urejenih družinah pride včasih do nesoglasij, kar vpliva na celotno dinamiko odnosov. Kadar pa je pogosto vpleteno nasilje, pa naj gre za fizično ali psihično, pa je življenje z ožjimi člani lahko pravi pekel. Ob času ukrepov, ki so veljali za preprečitev širjenja virusa COVID-19, omejevanju gibanja in druženja, so se stiske nekaterih družin močno povečale. Zatorej ni presenetljivo, da današnji dan poteka v znamenju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in opozarjanju na to, kako dragocena je naša družina in kako zelo je pomembno, da se vsi potrudimo za to, da se razumemo, da smo drug do drugega strpni in da drug drugega podpiramo.
Na sreči je epidemija preklicana, kar pomeni, da se bo počasi življenje vrnilo v stare tirnice. Starši gredo v službe, otroci v šole. Tega dejstva so še posebej veseli tisti, ki so v svojih družinah žrtve nasilja in tisti, ki jim kosilo v šoli predstavlja edini topel obrok hrane v celem dnevu.
Še posebej na današnji dan javnost jasno in glasno opozarja, da smo za razumevanje v družini odgovorni vsi družinski člani. Prav tako se še glasneje kot običajno izražajo spodbude, da pomagamo tistim družinam, ki potrebujejo pomoč in da spregovorimo, ko opazimo žrtev nasilja, s čimer zaščitimo najbolj ranljive člane.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

slika2 virus
21.05.2020

Terapije dr. Clark – drugačen pristop, ki prinaša rezultate

Poslanstvo dr. Hulde Regehr Clark je bilo pomagati človeštvu, zato ne preseneča, da je…
20.05.2020

Zakaj Bio-Selen+Cink?

Za oba, tako za selen kot za cink, nam je evropska agencija za varno hrano (EFSA) leta…
19.05.2020

ABOUT YOU od danes tudi v Sloveniji!

Najhitreje rastoča modna spletna trgovina nadaljuje svojo evropsko širitev Vodilna…
16.05.2020

Vsak drugi Slovenec ima previsok krvni tlak

17. maj – SVETOVNI DAN HIPERTENZIJE INTERVJU: doc. dr. Jana Brguljan Hitij, predstojnica…
15.05.2020

Mednarodni dan družin

Na današnji dan, 15. maja, obeležujemo mednarodni dan družin. Družino pogosto povezujemo…