Čas za krepitev imunskega sistema je ZDAJ!

Barbara Bajc

Poletje ni le čas počitnic, morja in sonca, ampak tudi idealni čas za krepitev imunskega sistema. Letos poleti je res pomembno, da poskrbimo za dobro delujoč imunski sistem, ki nas bo učinkovito ščitil tudi jeseni in pozimi, ko se nam znova obeta sezona virusnih obolenj.

Poletno sonce lahko izkoristimo za tvorbo vitamina D, ki s pomočjo UVB žarkov nastaja v našem telesu. Vitamin D ima pomembno vlogo pri regulaciji imunskega sistema, pri delitvi celic in je nujno potreben za normalno rast in mineralizacijo kosti in zob. Pomembno je, da se vsaj 15 minut dnevno izpostavljamo sončnim žarkom in pri tem ne uporabljamo zaščitnih krem.

Zdravo črevo in uravnotežen mikrobiom sta osnova za dober imunski sistem. Mikrobiom prestavlja nekakšen zaščitni plašč, ki obdaja in pred vdorom bakterij in virusov ščiti našo kožo, zunanje sluznice in celotno površino prebavil. Ključnega pomena je tudi za zaščito črevesne sluznice, kjer domuje glavnina našega imunskega sistema.

eubioma 1

Zdrav mikrobom lahko vzdržujemo z uživanjem raznovrstne zdrave prehrane, ki nam je domači vrtovi in lokalni pridelovalci v poletnem času ponujajo v izobilju. V primeru neuravnoteženega mikrobioma, ki se kaže s težavami kot so utrujenost, alergije, prebavne težave, kandida, pogosta dihalna obolenja, ....pa si mikrobiom lahko hitro obnovimo z uživanjem kakovostnih fermentiranih napitkov z izbrano kombinacijo različnih sevov mikroorganizmov in več stopenjsko fermentiranih rastlinskih mikrohranil.

Narava nas poleti kar kliče k sebi in ponuja ogromno aktivnosti – od sprehodov, planinarjenja, kolesarjenja,...Gibanje pospeši cirkulacijo, krepi telo, pospeši delovanje naše limfe in s tem poskrbi za učinkovito izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa.

V koliko uspete vsemu dodati še sprostitev in pobeg pred vsakodnevnim stresom, ste za svoj imunski sistem naredili veliko koristnega.

eubioma 2

 Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

02.07.2020

Odženimo komarje

Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi…
01.07.2020

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na…
30.06.2020

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
25.06.2020

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…
21.06.2020

Čas za krepitev imunskega sistema je ZDAJ!

Barbara Bajc Poletje ni le čas počitnic, morja in sonca, ampak tudi idealni čas za…