Čas za krepitev imunskega sistema je ZDAJ!

Barbara Bajc

Poletje ni le čas počitnic, morja in sonca, ampak tudi idealni čas za krepitev imunskega sistema. Letos poleti je res pomembno, da poskrbimo za dobro delujoč imunski sistem, ki nas bo učinkovito ščitil tudi jeseni in pozimi, ko se nam znova obeta sezona virusnih obolenj.

Poletno sonce lahko izkoristimo za tvorbo vitamina D, ki s pomočjo UVB žarkov nastaja v našem telesu. Vitamin D ima pomembno vlogo pri regulaciji imunskega sistema, pri delitvi celic in je nujno potreben za normalno rast in mineralizacijo kosti in zob. Pomembno je, da se vsaj 15 minut dnevno izpostavljamo sončnim žarkom in pri tem ne uporabljamo zaščitnih krem.

Zdravo črevo in uravnotežen mikrobiom sta osnova za dober imunski sistem. Mikrobiom prestavlja nekakšen zaščitni plašč, ki obdaja in pred vdorom bakterij in virusov ščiti našo kožo, zunanje sluznice in celotno površino prebavil. Ključnega pomena je tudi za zaščito črevesne sluznice, kjer domuje glavnina našega imunskega sistema.

eubioma 1

Zdrav mikrobom lahko vzdržujemo z uživanjem raznovrstne zdrave prehrane, ki nam je domači vrtovi in lokalni pridelovalci v poletnem času ponujajo v izobilju. V primeru neuravnoteženega mikrobioma, ki se kaže s težavami kot so utrujenost, alergije, prebavne težave, kandida, pogosta dihalna obolenja, ....pa si mikrobiom lahko hitro obnovimo z uživanjem kakovostnih fermentiranih napitkov z izbrano kombinacijo različnih sevov mikroorganizmov in več stopenjsko fermentiranih rastlinskih mikrohranil.

Narava nas poleti kar kliče k sebi in ponuja ogromno aktivnosti – od sprehodov, planinarjenja, kolesarjenja,...Gibanje pospeši cirkulacijo, krepi telo, pospeši delovanje naše limfe in s tem poskrbi za učinkovito izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa.

V koliko uspete vsemu dodati še sprostitev in pobeg pred vsakodnevnim stresom, ste za svoj imunski sistem naredili veliko koristnega.

eubioma 2

 Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

08.01.2021

Naj bo prvi »pravi« januarski vikend samo vaš!

Novoletni prazniki so za nami in hočeš-nočeš si mora marsikdo med nami priznati, da nas…
22.12.2020

Nadpultni vodni filtri za čisto vodo

Čisto vodo zagotavljajo nadpultni vodni filtri, ki se postavijo na pult poleg pomivalnega…
18.12.2020

3 večne dileme povezane s penino

Dejstvo je, da bo najverjetneje prav vsak izmed nas med prazniki, ki prihajajo, spil vsaj…
11.12.2020

Čas obdarovanja je pred vrati

Leto 2020, ki nam je postreglo z najrazličnejšimi izzivi in omejitvami, se počasi izteka.…
05.12.2020

Pričarajte si popoln Miklavžev večer

December je čas, ko se običajno odenemo v praznično vzdušje: domove okrasimo z…