Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na prostem. Oddih vam veliko pomeni, zato za načrtovanje namenite precej časa – ogledate si destinacije, namestitve, kakšna bo hrana in vreme, kaj lahko doživite. Morda si naredite načrte, kako bo vaš dopust potekal. Zabavno bo, že s pakiranjem in dnem odhoda, brez stresa, saj ste vendar na dopustu, komu mar, če prispete na cilj uro pozneje. Če potujete v lastni režiji, verjetno pred odhodom preverite varnost in ustreznost vozila, si pripravite nekaj nujnih zdravil, preverite varnost doma.

Ko se na dopustu sprostite in adrenalin popusti, se lahko zgodi, da na oddihu zbolite. Morda zboli vaš otrok ali se vam porajajo vprašanja glede zdravja, zaradi katerih niste uspeli do zdravnika. Lahko se napotite na splet po odgovore, kjer pa naletite na nepregledno množico nasvetov o zdravju.

Prihranite si skrbi, pot in čas s strokovnim zdravstvenim nasvetom na daljavo. Zavarovanje Zdravstveni nasvet vam omogoča pogovor z zdravnikom družinske medicine in drugimi specialisti v primeru nenujnih zdravstvenih težav vas ali vašega mladoletnega otroka. Po telefonu so vam na voljo zdravnik družinske medicine, psihiater, psiholog in ginekolog, prek elektronske pošte pa dermatolog, urolog, ginekolog in geriater.

Naši zdravniki so vam na voljo tudi v času vaših dopustov. Če dopustujete v Sloveniji, pokličite brezplačno številko 080 26 64, vsak dan med 6. in 22. uro. Če ste v tujini, pokličite številko +386 (0)5 66 22 000, pri tem se klic obračuna kot klic iz tujine po ceniku vašega ponudnika mobilnih storitev.

Za več informacij o zavarovanju Zdravstveni nasvet Triglav zdravje ali za sklenitev obiščite www.triglavzdravje.si/zavarovanja/zdravstveni-nasvet.

infografika specialisti

Logo TZZ lezec brez slogana

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

08.08.2020

Odženimo komarje

Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi…
29.07.2020

Izkoristite letošnji turistični bon v objemu zelenih gričev

Ob četrtkih in petkih marsikdo razmišlja, kam bi se lahko odpravil na enodnevni izlet med…
17.07.2020

Neprijetna srečanja v morju

Ne glede na to, kam se poleti odpravljamo na zaslužen oddih, moramo biti previdni. Na nas…
17.07.2020

Na dopust za izboljšanje delovne kondicije

Vsakih nekaj mesecev naše telo potrebuje nekoliko daljši odklop od dnevne rutine. Študije…
13.07.2020

Omega 3 »Premium« kakovosti

Povprečen Evropejec zaužije premalo omega 3 Nenasičene maščobne kisline so izredno…