Izkoristite letošnji turistični bon v objemu zelenih gričev

Ob četrtkih in petkih marsikdo razmišlja, kam bi se lahko odpravil na enodnevni izlet med vikendom. Slovenija ponuja ogromno možnosti, najbolj priljubljene destinacije pa so prepolne turistov, zato vam tokrat predlagamo izlet v objem zelenih gričev.

V osrčju Škalc nad Slovenskimi Konjicami se dvigajo prekrasni zeleni griči, ki jih pokrivajo vinogradi Vinske kleti Zlati grič. Slednja velja za osrednjo točko vinarstva v tem delu Slovenije, kjer pridelujejo vino oziroma grozdje že več kot osemsto let.

Vinska klet Zlati grič spada med eno najsodobnejših v Evropi: »Klet se ponaša z najnovejšo tehnologijo, njena posebnost pa je vsekakor umeščenost v krajino. Objekt, ki obsega 3.500 m2, je umeščen pod zemljo in se zliva s krajino, ki ga obdaja,« je o kleti povedal direktor Silvo Žižek. Na griču nad vinsko kletjo je Gostilna Grič, kjer bodo razvajali vaše brbončice z okusno hrano ter odličnimi in večkrat nagrajenimi vini iz Vinske kleti Zlati grič. Navdušili vas ne bodo samo sveže pripravljena hrana in vrhunska vina, ampak tudi dih jemajoči panoramski razgled, ki sega vse do Pohorja in Dravinjske doline.

Sprehod po vinski cesti skozi vinorodne Škalce ostane nepozaben v vsakem letnem času, zagotovo pa obiskovalca napolni s prav posebno energijo v poletnem času, ko so griči odeti v opojno zeleno barvo.

In za konec priporočila naj ne bo odveč še namig. Na čudovitih Škalcah si lahko privoščite tudi večdnevni oddih, odigrate partijo golfa na edinem slovenske golfišču med vinogradi, se kulinarično razvajate na bližnjih BIO kmetijah ali gostilni Zlati grič, če pa vam diši skok v vodo so terme Zreče le streljaj stran. Že veste kje boste porabili letošnji turistični bon?

www.zlati-gric.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

14.01.2021

Timijan

Patricija Šenekar, Hiška zelišč Timijan že iz davne preteklosti povezujejo s pogumom in…
08.01.2021

Naj bo prvi »pravi« januarski vikend samo vaš!

Novoletni prazniki so za nami in hočeš-nočeš si mora marsikdo med nami priznati, da nas…
22.12.2020

Nadpultni vodni filtri za čisto vodo

Čisto vodo zagotavljajo nadpultni vodni filtri, ki se postavijo na pult poleg pomivalnega…
18.12.2020

3 večne dileme povezane s penino

Dejstvo je, da bo najverjetneje prav vsak izmed nas med prazniki, ki prihajajo, spil vsaj…
11.12.2020

Čas obdarovanja je pred vrati

Leto 2020, ki nam je postreglo z najrazličnejšimi izzivi in omejitvami, se počasi izteka.…