SPLETNI SEJEM AGRA, 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Gornja Radgona, 7. september 2020 – 7. marec 2021

Izjava za javnost, 28. 8. 2020

Izjava Janeza Erjavca, predsednika uprave pomurskega sejma o pripravah na spletni sejem AGRA 2020

»Spoštovane razstavljavke, razstavljavci, spoštovane obiskovalke in obiskovalci Pomurskega sejma! 

V dolgoletni zgodovini Pomurskega sejma smo doživeli že veliko kritičnih trenutkov, vendar smo vedno našli recept za preživetje in uspešen razvoj.

V letu 2020 smo si postavili optimističen program sejmov in prireditev. Toda koronavirus in z njim povezani ukrepi so nam preprečili sejemsko dogajanje in z njim povezane strokovne, gospodarske in družabne prireditve. Najbolj nam je žal odpovedi sejma Agra, ki v svojem poslanstvu skrbi ne samo za kmetijstvo in podeželje, ampak napoveduje tudi usmeritve slovenskega kmetijstva in gospodarstva za prihodnost.

Na Pomurskem sejmu smo iskali rešitve, kako vsaj delno nadomestiti tradicionalno sejemsko dogajanje in se podali v Spletno Agro. Preko spleta bo Agra najbolj zvestim razstavljavcem in obiskovalcem sejma omogočala pregled novosti in nove trende.

V živo bo del letošnjega sejma AGRA v obliki Festivala dogodivščin potekal zgolj v času od 25. do 27. septembra. Tedaj bomo na sejmišču v Gornji Radgoni za obiskovalce odprli vzorčne nasade, tržnico kmetijskih pridelkov, 3D doživljajsko zgodbo, ob večerih pa še »drive in« kino. 25. septembra bo tudi dan avstrijske štajerske z vsemi tradicionalnimi vsebinami.

Ob velikem spoštovanju vseh udeležencev in partnerjev Pomurskega sejma in v skrbi za zdravje želimo vsem, da kljub težkim časom ohranimo optimizem in vizijo za prihodnost.

Vabim vas v našo spletno in živo Gornjo Radgono!«

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma

 

agra uvodni logo

 

Spletna AGRA in festival dogodivščin

Pomurski sejem je v skrbi za zdravje razstavljavcev in obiskovalcev letos odpovedal ali prestavil vse sejme v klasični obliki. Z željo po čim prejšnjem okrevanju gospodarstva in negovanju dobrih poslovnih odnosov pa s svojimi partnerji pripravlja 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v spletni obliki.

Spletni sejem AGRA, ki bo potekal od letošnjega 7. septembra do 7. marca prihodnje leto, bo predstavil ponudbo razstavljavcev s področja kmetijstva in živilstva, možnosti sodelovanja s strokovnimi in panožnimi organizacijami ter nove projekte, ki so usmerjeni v rast samooskrbe in v trajnostni turizem. Posebne pozornosti bodo deležni nagrajenci mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesnih, mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vin, medenih pijač, medu in embalaže.

Kljub temu, da se letošnji sejem AGRA seli na splet, pa se kot pravi sejmarji nismo mogli odreči nekaterim zanimivim razstavam in dogodkom tudi v živo. Razen na spletu bo še posebej živahno na sejmišču Pomurskega sejma od 25. do 27. septembra, ko bo na Pomurskem sejmu potekal Festival dogodivščin.

V petek, 25. septembra bomo ob 10.00 uri odprli 3D art muzej, v katerem se bodo lahko obiskovalci fotografirali v čarobnem svetu trodimenzionalnih slik v vlogi raziskovalcev, popotnikov, športnikov... Kljub vsem ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, lahko pričakujete odlično foto zabavo za vse generacije!

25. 9. bo Pomurski sejem gostil srečanje ob 52. dnevu avstrijske Štajerske, s povezovanjem predstavnikov regij Slovenske Gorice in jugovzhodna avstrijska Štajerska, s slikarsko razstavo in čezmejnim kolesarjenjem.

Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Gornja Radgona je pripravilo tridnevno razstavo in vrtec malih živali z možnostjo jezdenja ponija, zanimivo dogajanje bo tudi na sejemskih vrtovih.

Popoldansko druženje se bo nadaljevalo z večernimi »drive in« kino predstavami.

Podelili bomo tudi priznanja ocenjevanj kakovosti pod okriljem sejma AGRA 2020...

Veselimo se nove oblike druženja, čeprav bo večji meri potekala preko spleta. Prepričani smo, da bo pripeljala k trdnemu stisku rok 21. avgusta 2021, ko bomo znova spletli še bolj pristne poslovne in prijateljske vezi na tistem pravem, 59. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

VIDEO NAGOVOR
ZVOČNI NAGOVOR

-------------------------
Podrobnejše informacije:

Andrej Slogovič, projektni vodja Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona, telefon: 051 677 747, e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jana Dimec, projektni vodja Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, telefon: 031 879 887, e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mag. Vesna Dajčman, direktorica komerciale, projektni vodja strokovnega programa sejma AGRA, telefon: 041 679 685, e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boris Nicolas Erjavec, izvršni direktor, projektni vodja sejma INPAK ter mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesa, mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, medu z mednarodno udeležbo ter medenih pijač, telefon: 031 346 126, e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Miran Mate, projektni vodja ocenjevanja Slovenski oskar za embalažo, Vinska kraljica Slovenije, odnosi z javnostmi, oglaševanje, telefon: 041 263 107, e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

01.07.2021

Zdravstvena težava med dopustom?

Ko sproščeno uživate na dopustu doma ali v tujini in se vam pojavi zdravstvena težava,…
01.07.2021

Na kaj je treba pomisliti pred odhodom v tujino

Naše potovalne navade so se v času pandemije spremenile. Morda prav zato, ker že dolgo ni…
28.06.2021

V zaliv rož in Terme Portorož na kraljevsko razvajanje z vrtnico

Obmorsko letovišče Portorož je ime dobilo po sveti Mariji Rožnovenski, zavetnici…
26.06.2021

Potrebujete potrdilo PCT za dopust v tujini?

Kot kaže se potrdilom PCT za prehod meja še nekaj časa ne bomo izognili. Pridobitev…
17.06.2021

Za neverjetno izkušnjo ogleda prvenstva EURO 2020

Letošnje leto si bomo po vsej verjetnosti večino športnih dogodkov ogledali doma, pri…