Mayarula - učinkovita pomlajevalna kozmetika, ki nudi zaščito tudi pred mrazom

Moje ime je Darja, po izobrazbi sem magistra farmacije, sicer pa ustvarjalka kozmetične linije Mayarule. V tem članku bi predstavila svojo kozmetično kolekcijo, najprej pa povedala nekaj na temo nege kože pozimi.

Za normalno delovanje kože je pomembna optimalna vsebnost vode v roženi plasti, ki jo zagotavljajo naravni vlažilni dejavnik in medcelični lipidi. Neugodne vremenske razmere, kot sta mraz in nizka relativna vlažnost zraka, prispevajo k povečani izgubi vode iz kože.

S spremembo temperature se mora spremeniti tudi nega naše kože. Velike temperaturne razlike (zunanje temperature so lahko zelo nizke, v prostorih pa je zaradi ogrevanja toplo) kožo izsušijo in porušijo njeno naravno zaščito. Zato moramo pozimi zanjo poskrbeti z izdatnejšo in bolj hranljivo nego, ki bo našo kožo obnovila.

Ker mraz poruši zaščitno funkcijo kožne bariere, voda iz površine začne izhlapevati, hkrati pa je koža manj odporna na zunanje vplive. Bolj dovzetna postane za škodljive snovi iz okolja. Ogrožena koža je tudi bolj občutljiva za alergene in infekte. Tako koža postane suha, razpokana, se lušči, pogosto je tudi srbeča, pordela in boleča. Je manj voljna in brez sijaja. V zimskem času je zato primerna nega ključnega pomena, nameniti ji moramo več pozornosti kot sicer. Pozimi naša koža potrebuje tako zaščito kot vlago, zato je najbolje uporabljati izdelke, ki zagotavljajo oboje. Negovalni izdelki naj vsebujejo emoliente in okluzive, ki ji zagotavljajo zaščito ter vlažila. Takšni izdelki so bogate hranilne emulzije, kot je tudi Intenzivna antioksidanta krema kozmetične linije Mayarula (https://www.mayarula.si/izdelki/intenzivna-antioksidantna-krema), ki je idealna za hladnejši letni čas. Sama večino leta uporabljam lahkotnejšo vlažilno nego (Cvetni vlažilni serum in Vlažilno dnevno kremo), v hladnejših dneh pa pogosto to intenzivno kremico.

Mayarula 02122020-1352

Krema pa ni uspešna le kot zaščita kože v hladnejših dneh, temveč tudi v boju proti staranju.

Celotne kolekcija je zelo bogate sestave in vsebuje celo paleto sestavin, ki bi jih pomlajevalna kozmetika morala vsebovati. Vsebuje kombinacijo hidrolatov, hladno stiskanih rastlinskih olj, rastlinskih izvlečkov in eteričnih olj ter moderne aktivne učinkovine, ki so ustvarile obrazu prijazno in učinkovito kozmetiko. Sestavine deluje sinergistično in ustvarjajo zaključeno celoto. Ključnega pomena je, da so kozmetično aktivne sestavine v izdelku prisotne v zadostni koncentraciji, kajti le tako po nanosu na kožo izražajo specifične kozmetične učinke. V ta namen je kozmetična linija Mayarula poleg certifikata Organic pridobila še certifikat CosmEthically Active, ki gradi koncept aktivne kozmetike, kar po domače pomeni, da deluje. Oba certifikata imata stroge kriterije, tako so sestavine kozmetične linije Mayarula resnično prijazne tudi do okolja in nanj nimajo neželenega učinka.

DSC 2186

Pomembno je tudi dejstvo, da so vsi izdelki polnjeni v najbolj kvalitetno stekleno embalažo. V podjetju Mayarula vam za 10 vrnjenih temno vijoličnih stekleničk in/ali lončkov podarimo izdelek po izbiri.

Preizkusite izdelke kolekcije Mayarula, ki s skrbno izbranimi naravnimi sestavinami skrbijo za pomlajen videz in sijočo kožo, najdete jih na www.mayarula.si.

 

logo mayarula

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

16.02.2021

Ko naše telo gori...

Tudi v naslov naše stalne rubrike »Kako deluje?« se je tokrat prikradel ogenj. Tako se…
13.02.2021

Ionizator vode – Alkalna ionizirana voda

Ionizator vode PurePro® JA-703 zagotavlja najboljšo možno vodo za zdravje človeka. Vodo…
11.02.2021

Podpri slovensko in uživaj ugodnosti

Tudi na Pošti Slovenije smo se priključili vseslovenski akciji NAJVEČJI DARILNI BOX!…
11.02.2021

Mayarula - učinkovita pomlajevalna kozmetika, ki nudi zaščito tudi pred mrazom

Moje ime je Darja, po izobrazbi sem magistra farmacije, sicer pa ustvarjalka kozmetične…
04.02.2021

[NOVO] K zdravniku specialistu kar s pomočjo video klica

Si predstavljate, da imate nasvet zdravnika specialista o vaši osebni težavi tako rekoč…