V zaliv rož in Terme Portorož na kraljevsko razvajanje z vrtnico

Obmorsko letovišče Portorož je ime dobilo po sveti Mariji Rožnovenski, zavetnici mornarjev. Pisane vrtnice in vsakoletni festival vrtnic v to priljubljeno počitniško destinacijo zadnja leta privabljajo številne obiskovalce. Spet je napočil trenutek, da Portorož obiščete tudi vi.

Kraljica rož že stoletja

Ali ste vedeli, da so blagodejne učinke cvetov vrtnic cenili že stari Rimljani? Uporabljali so jih za slavnostne obrede pa tudi za premagovanje utrujenosti in sproščanje. V srednjem veku so rožno vodo, ki naj bi spodbujala miselne funkcije, uvrščali med domača zdravila, ki jih je moralo imeti na zalogi vsako gospodinjstvo. Še danes esenco vrtnic dodajamo kremam, losjonom, serumom in parfumom. V Franciji se aromaterapija z vrtnico uporablja celo v uradni medicini za zdravljenje depresije in stanj globoke žalosti, dermatologi pa vrtnico cenijo zaradi njenih pomirjajočih učinkovin. Ustreza vsem tipom kože, posebej koristna pa je pri suhi in razdraženi koži. Ker gre za nežne naravne sestavine, jo lahko uporabljamo tudi za nego občutljive, otroške kože, deluje pa tudi protivnetno.

Festival vrtnic in vina Rosé je tradicionalni dogodek ki se vsako leto odvije v Portorožu. Foto Jaka Ivancic

Lepotni tretmaji z vrtnico

V Termah Portorož, ki je del resorta LifeClass Hotels & Spa Portorož, posebno pozornost namenjajo zdravljenju s petimi naravnimi zdravilnimi dejavniki, ki izhajajo iz lokalnega okolja. Poleg koncentrirane morske vode, zdravilnega fanga, termalne vode in inhalacij s slanico, poskrbijo tudi za razvajanje s posebnimi lepotnimi rituali, ki vključujejo eterično olje vrtnice ter vrtnične cvetove. Privoščite si lahko tajsko razvajanje z oljem vrtnice ali solni piling z aromo vrtnice. Učinki so vidni takoj. Koža je na pogled mladostnejša, ekstrakt vrtnice pa zmanjša občutljivost kože in lasišča. Pomirjajoča aroma vrtnice bo poskrbela za popolno sprostitev.

Recept za vrtnični piling

Lepotne tretmaje in druge vrhunske storitve resorta LifeClass Portorož z veseljem preizkuša tudi voditeljica Lorella Flego Foto ZEN

2 zvrhani žlici drobno mlete morske soli

2 žlici sezamovega olja

20 kapljic eteričnega olja vrtnice

Zmešajte morsko sol z sezamovim oljem in eteričnim oljem vrtnice. S pripravljeno mešanico se natrite po celem telesu, pri čemer ne pozabite na stopala. Piling sperite s toplo vodo, nato pa se namažite s sezamovim oljem, ki ste mu dodali nekaj kapljic eteričnega olja vrtnice. Ritual bo osvežil in regeneriral vašo kožo.

Bazeni s slano ter termomineralno vodo so prepoznavni znak Term Portorož ter resorta LifeClass. Foto Mitja Božič

www.lifeclass.net 05 692 90 01 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

01.07.2021

Zdravstvena težava med dopustom?

Ko sproščeno uživate na dopustu doma ali v tujini in se vam pojavi zdravstvena težava,…
01.07.2021

Na kaj je treba pomisliti pred odhodom v tujino

Naše potovalne navade so se v času pandemije spremenile. Morda prav zato, ker že dolgo ni…
28.06.2021

V zaliv rož in Terme Portorož na kraljevsko razvajanje z vrtnico

Obmorsko letovišče Portorož je ime dobilo po sveti Mariji Rožnovenski, zavetnici…
26.06.2021

Potrebujete potrdilo PCT za dopust v tujini?

Kot kaže se potrdilom PCT za prehod meja še nekaj časa ne bomo izognili. Pridobitev…
17.06.2021

Za neverjetno izkušnjo ogleda prvenstva EURO 2020

Letošnje leto si bomo po vsej verjetnosti večino športnih dogodkov ogledali doma, pri…