Jesen kliče po razvajanju

S petimi naravnimi zdravilnimi dejavniki, ki izvirajo iz morja. Začetniki thalasso terapije v Portorožu so bili menihi iz samostana Svetega Lovrenca v 13. stoletju. Z uporabo koncentrirane morske vode (acqua madre), ki nastaja kot stranski produkt pri pridobivanju soli, fango oblogami in namakanjem v morski vodi so si pozdravili kožne nepravilnosti ter revmatična obolenja. Danes vemo, da thalasso terapija pomaga tudi pri težavah s sklepi, odpravlja težke noge in celulit. Obiščite Thalasso Center in se prepustite razvajanju s tradicijo!


Thalasso morska kopel
Thalasso terapevtska kopel, ki jo izvajamo v Termah Portorož, je kopel s koncentrirano morsko vodo. Krepi obrambno sposobnost organizma in pospešuje krvni obrok celega telesa, zaradi česar se poveča dovajanje kisika v celice, pospeši metabolizem in odvajanje strupov iz organizma. Ima protibolečinski in protivnetni učinek (zaradi vsebnosti sulfatov), deluje pomirjevalno (brom) in vpliva na delovanje ščitnice (jod). Po kopeli je tudi koža bolj elastična, napeta in lepša. Kopel traja 20 min, morska voda pa je pri tem segreta do temperature 37°C.


Obloge s solinskim blatom - fangom
Najbolj učinkovit naravni zdravilni dejavnik za izboljšanje zdravja je solinsko blato – fango. Topla fango obloga dokazano pripomore k krepitvi imunskega sistema ter dihal, pomaga pa tudi pri bolečinah v sklepih ter revmatičnih obolenjih. Prav tako pospešuje izločanje odpadnih snovi in deluje razstrupljevalno. Da je učinek obloge večji, zaključimo terapijo s toplo morsko vodno prho. Fango obloga se izvaja 20 min, blato pa je segreto do 45°C.


Brezskrbno in varno na oddih
V Hotelih LifeClass Portorož se, ne glede na zahtevne epidemiološke razmere, nenehno trudijo za to, da bo vaš oddih zares varen. Varnost gostov in zaposlenih je pri njih na prvem mestu zato lahko, za doplačilo, v njihovi Covid-točki 24/7 opravite hitri test na bolezen covid-19.
www.lifeclass.net · 05 692 9001

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

05.01.2022

Motivacija za bolj zadovoljno življenje!

Ker vsako novo leto prinese toliko novoletnih zaobljub, ki se jih težko držimo in so…
24.12.2021

Zahvaljujoč srčnim krvodajalkam in krvodajalcem življenje kljub epidemiji teče dalje

Uspešna krvodajalska iniciativa »Daruj energijo za življenje« letos poteka že enajsto…
07.12.2021

Darila za zdravje in lepoto

Izkoristite od 20 do 30% popust na spodnje izdelke. Ugodnosti veljajo do 31.12.2021 oz.…
03.12.2021

Ideje za darila, ki ustrezajo osebnosti!

Pa je leto hitro okoli in verjetno se spet sprašujete, kaj komu kupiti za novoletno…
01.12.2021

Ali lahko konopljine kapljice s CBD-jem izboljšajo vaš imunski sistem?

Zima že trka na naša vrata. Oblekli smo si že lahek plašč in obuli toplejše čevlje.…