Motivacija za bolj zadovoljno življenje!

Ker vsako novo leto prinese toliko novoletnih zaobljub, ki se jih težko držimo in so najpogosteje popolnoma neuspešne, se veliko piše o tem, kako jih vseeno doseči.
Ker tudi ti nasveti pogosto ne pomagajo, smo letos z nasveti ubrali drugo pot – kako ohraniti motivacijo in fokus na dokazan način? Pa poglejmo!

Osredotočenost na določene spremembe zahteva visok nivo mentalne pripravljenosti in vzdržljivosti.


Več študij je pokazalo, da ima uporaba eteričnih olj velik vpliv na možgansko aktivnost, predvsem pri izboljšanju koncentracije in fokusa in pri pomanjkanju energije. To nam še posebej prav pride, kadar so naše zaobljube povezane s hujšanjem, željo po obiskovanju telesne vadbe, prenehanju kajenja in podobno. Eterična olja imajo zelo specifične učinke na naše telo – lahko povečajo nivo koncentracije, obenem pa tudi zmanjšajo napetost, ki je pogosto posledica sprememb, ki jih želimo vpeljati v svoj nov življenjski stil.


Učinkovitost eteričnih olj pa ni odvisna le od vrste olja, ki ga uporabimo. Vdihavanje eteričnih olj iz izparilnika ima 2 pomanjkljivosti: prva je ta, da je koncentracija molekul, ki jih vdihnemo, precej nižja od koncentracije, ki jo zagotovi uporaba inhalatorja. Druga pomanjkljivost pa je ta, da smo pri uporabi izparilnika tem molekulam izpostavljeni dlje časa, zaradi česar se telo navadi nanje, pozitivni učinki so tako precej manjši, lahko pa jih tudi sploh ni več.

7522832096 IMG 1472


Uporaba inhalatorjev je torej učinkovitejša, saj visoko koncentracijo molekul zagotovi direktno do nosne votline, obenem pa je čas izpostavljenosti tem molekulam izredno kratek.
Vse našteto zagotavlja, da uporaba inhalatorjev - v kolikor so ti pripravljeni s pravilno izbranimi eteričnimi olji za določen namen - zagotavlja 300 % boljši učinek eteričnih olj, kot bi jih olja, razpršena v zrak!
Katera olja se v takem primeru torej še posebej izkažejo?


AromaStick FOCUS  vsebuje mešanico eteričnih olj, ki izboljšajo našo koncentracijo in poskrbijo, da obvladujemo situacijo. FOCUS vsebuje olje poprove mete: osebe, ki so prisostvovale študijam, so ostale zbrane dlje časa in so se pri svojih nalogah odrezale bolje. Dodatno, sveži vonj poprove mete pomaga zmanjšati simptome, povezane s stresom in tesnobo. Rožmarinovo olje izboljša kognitivne funkcije in mentalno zmogljivost, olje cimetove skorje pa pripomore k stimulaciji živčnega sistema!

10741918304 IMG 6924


Vsakič, ko smo v interakciji z okolico, naši možgani analizirajo stare in nove informacije, da ocenijo dogajanje in možne posledice. Istočasno možgani predelajo naše občutke in čustva, povezane z dogajanjem. Vonjanje je edini izmed naših čutov, ki je direktno povezan z limbičnim sistemom - delom možganov, odgovornim za koncentracijo, počutje, čustva in homeostazo - ravnovesje.
AromaStick ENERGY potrebujemo tako za fizične, kot tudi mentalne potrebe – zopet nekaj, kar je pomembno pri vztrajnem spreminjanju življenjskega sloga. Ko raven energije pade, se namreč zmanjšata tudi nivo motivacije in vitalnost.

267472112 1037702063628097 49012385103442262 n


Količina kisika, ki ga vdihnemo, določa nivo metabolnih aktivnosti, ki jih telo lahko "izvede" in tudi "vzdržuje". S povečanim privzemom kisika v telo lahko povečamo tako naše fizične, kot tudi kognitivne sposobnosti!
Samozavest, volja, fokus in zmožnost premagovanja stresa so vse faktorji, ki vplivajo na kapaciteto motivacije in, skupaj s sposobnostjo mišic, na zmogljivost telesa.
Verjamemo, da z vso podporo opravljenih kliničnih študij uporaba AromaStick inhalatorjev lahko odlično pripomore k lažjemu sledenju novoletnih zaobljub in doseganju rezultatov, ki si jih želite! Pa srečno!

 

Viri:
Chaudhury Dipesh, Manella Laura, Arellanos Adolfo, Escanilla Olga, Cleland Thomas A., Linster Christine (2010). Olfactory bulb habituation to odor stimuli. Behav Neurosci, 124(4), 490-499
Diego, M. A., Jones, N. A., Field, T., Hernandez-Reif, M., et al. (1998). Aromatherapy positively affects mood, EEG patterns of alertness and math computations. Int J Neursci, 96, 217–222.
Moss, M., Cook, J., Wesnes, K., & Duckett, P. (2005). Aromas of rosemary and lavender essential oils differentially affect cognition and mood in healthy adults. Int J Neurosci, 113, 15–38.
Moss M, Oliver L (2012 Plasma 1,8 cineole correlates with cognitive performance following exposure to rosemary essential oil aroma. Ther Adv Psychopharma, 2(3): 103-122
Raudenbush B, Grayhem R, Sears T, Wilson I (2009). Effects of peppermint and cinnamon odor administration on simulated driving alertness, mood and workload. N Am J Psychol. 11:245–256.
Schneider R. (2018) A Breath of Fresh Air: Arterial Blood Oxygen Saturation Significantly Increased Upon the Use of an Essential Oil Inhaler (AromaStick). Results from a Prospective, Controlled, Experimental Study Involving Healthy Individuals, Curr Res Med Rev, 14: 1-8

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

05.01.2022

Motivacija za bolj zadovoljno življenje!

Ker vsako novo leto prinese toliko novoletnih zaobljub, ki se jih težko držimo in so…
24.12.2021

Zahvaljujoč srčnim krvodajalkam in krvodajalcem življenje kljub epidemiji teče dalje

Uspešna krvodajalska iniciativa »Daruj energijo za življenje« letos poteka že enajsto…
07.12.2021

Darila za zdravje in lepoto

Izkoristite od 20 do 30% popust na spodnje izdelke. Ugodnosti veljajo do 31.12.2021 oz.…
03.12.2021

Ideje za darila, ki ustrezajo osebnosti!

Pa je leto hitro okoli in verjetno se spet sprašujete, kaj komu kupiti za novoletno…
01.12.2021

Ali lahko konopljine kapljice s CBD-jem izboljšajo vaš imunski sistem?

Zima že trka na naša vrata. Oblekli smo si že lahek plašč in obuli toplejše čevlje.…