12. tekmovanje v pripravi postrvi

Kamnik (5. 7.2014) - V Snoviku je bilo na današnjo soboto zelo pestro in veselo. Dišalo je po novih receptih, dišalo po novih jedeh iz postrvi, po novih kombinacijah in ustvarjalnosti. Potekalo je namreč že 12.tradicionalno tekmovanje v pripravi postrvi, ki sta ga soorganizirala Terme Snovik in podjetje Racoon.

Vroče nam je bilo čisto zares.... Sonce se je kazalo izza oblačkov, greli so grelniki in pečice kjer so se slastne jedi pripravljale, vroče pa je bilo tudi v srcih tekmovalcev zaradi tekmovalnega nemira in pričakovanj. Tekmovanje je vsako leto bolj zahtevno, saj se tekmovalci odločajo za preizkus novih in novih receptov.
Strokovni komisiji je danes precedoval gospod Stane Omerzu, jedi pa so ocenjevali: Damjan Krašovec, Tina Dobnik, Maja Plohl, Matevž Hribar, Anamarija Strmljan in Jana Ahčan.

Kakor vsako leto je tudi letos izkupiček denarja, zbranega na licitaciji, šel v dobrodelne namene, tokrat organizaciji Sonce v Žepu.

Med ljubiteljskimi kuharji je prvo mesto osvojil Mitja Omerzu. Drugo mesto je zasedel Jan Omerzu, Najmanjši kotliček in bronasto medaljo pa je prejela Janja Rudolf.

Pri profesionalnih kuharjih zmaga še vedno ostaja v Termah Snovik in sicer pri kuharju Božu Sajetu, Alen Praštalo je osvojil 2. mesto, Igor Budimir pa 3.

Tekmovanje je potekalo sproščeno in zabavno, za kar sta poskrbela voditeljica Nina Igrutinovič in zvoki harmonike izpod spretnih prstov Matica Hribarja. Prav tako pa je obiskovalcem krajšala čas Jana iz Radia Sora z nagradno igro.
Vse tiste, ki vas zanimajo recepti in imena jedi pa organizatorji vabijo v Terme Snovik, kjer bodo v naslednjem tednu pripravili pano s fotografijami in recepti. Vsi, ki ste prireditev zamudili, pa vas vabimo, da se nam pridružite prihodnje leto.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

13.02.2020

Trije nasveti za prve sončne vikende

Sončni dnevi dajejo občutek prihajajoče pomladi. Kljub temu so dnevi še vedno precej…
10.02.2020

Dan bolnikov in številka 112

Eni pogosteje, drugi redkeje, ampak prej ali slej se vsakdo znajde v vlogi bolnika.…
10.02.2020

Evropski dan epilepsije

Evropejci drugi ponedeljek v mesecu februarju obeležujemo dan epilepsije, pogoste…
06.02.2020

Zakaj so zimski sprehodi boljši od vseh drugih?

Pohodništvo v objemu zimske narave je lahko zelo lepo doživetje, Slovenija in bližnja…
02.02.2020

Od tega je odvisen uspeh influencerja!

Mnogi si pred tem zatiskajo oči in v tem ne vidijo bistva ali smisla, a strokovnjaki…