Kako deluje limonina očiščevalna dieta?

Limonina dieta, je širom po svetu že več kot 40 let ena od uspešnejših oblik razstrupljanja telesa, ki ima kot stranski učinek tudi izgubo odvečnih kilogramov. Tudi v Sloveniji je ta način razstrupljanja izjemno priljubljen in številni ga že več kot 30 let izvajajo prav vsako leto. Prednost limonine oz. Madal Bal detox diete pri razstrupljanju organizma je v njeni veliki učinkovitosti in enostavnosti.

Za izvedbo limonine detox diete potrebujemo vsega petnajst minut časa dnevno, prihranimo pa več ur, ki jih sicer porabimo za procese povezane z uživanjem in pripravo hrane. Še pomembnejše je, da tokom takšnega očiščevalnega posta ne čutimo lakote in izgube energije.

Razlog za to se skriva v naravnih sladkorjih, ki jih vsebuje drevesni sirupa Madal Bal. Ta povsem naravni drevesni sirup uporabljamo kot naravno sladilo in za pripravo napitka pri limonini dieti, je kombinacija visokokvalitetnega javorovega sirupa in drevesnih sirupov petih različnih palm.

Ima visoko hranilno in manjšo energijsko vrednost, zato ga kot sladilo v omejenih količinah lahko uporabljajo celo sladkorni bolniki z diabetesom tipa 2. Poleg preprostih sladkorjev vsebuje visoko količino mikrohranil, ki podpirajo očiščevalni proces in obenem preprečujejo izčrpavanje zalog mikrohranil iz telesa tokom razstrupljanja.

Učinkovitost limonine diete se skriva v našem črevesju, ki je med vsemi organi najpomembnejše za naš imunski sistem. Tokom limoninega posta si naše črevesje in celotni prebavni trak lahko vzameta malce oddiha in z izločanjem toksinov izboljša svojo "kondicijo" in okrepita naše zdravje

Klasičen limonin post traja 5-10dni, lahko pa se odločite tudi za krajšo različico, ki traja 3-5dni. Manj vztrajni se lahko postijo le 1 dan tedensko. En dan v tednu zlahka zdržimo brez trde hrane in tako omogočimo telesu enodnevni dopust. Enodnevni post izvajamo 6 tednov ali več, posebno priporočljivo ga je izvajati po počitnicah, praznikih, zabavah in kot uvod v nov prehranski načrt.

V kolikor je vaše zdravje na splošno stabilno bo vsak post na vaš organizem praviloma deloval zelo blagodejno iz zdravilno. Pri odločitvi za post pa morate upoštevati vaše zdravstveno stanje in se v primeru resnejših zdravstvenih težav predhodno posvetovati s prehranskim svetovalcem ali zdravnikom. Več informacij o limonini dieti si lahko preberete na: www.madal-bal.si

 

Mahakulina Gašper Obersnel

MADAL BAL d.o.o.
Pavšičeva ulica 11, Ljubljana
www.madal-bal.com
info: 031-472-165

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

13.10.2021

Fotelji pomočniki – pomoč, ko jo potrebujete

Program pomočnikov so izdelki oblazinjenega pohištva, ki olajšajo življenje gibalno…
30.09.2021

MOJ ŽIVLJENJSKI PLUS – NA VARNEJŠI IN BOLJ BREZSKRBNI STRANI ZA VSE ŽIVLJENJE

Vsak od nas ima svoj življenjski plus, ki pa je zagotovo lažje dosegljiv, če imamo…
30.09.2021

Ni bonov? Ni panike!

Se šola ali študij zate zaključuje? Si se morda zaposlil/a ali v tem letu dopolnil/a 26…
29.09.2021

Iskanje mladostnega sna

dr. Iztok Ostan Kako dobro je, ko se od utrujenosti kar prilepiš na posteljo in se potem…
28.09.2021

Enostavno in hitro do specialista

Ko prejmete napotnico za pregled pri specialistu, vas čaka iskanje ustreznega specialista…