MASAŽNA ZDRAVILNA HARMONIJA in PEDIKURA


Obstajajo ljubezni, ki se gradijo počasi, korak po korak. Taka sta pedikura in Chi Nei Tsang masaža trebuha, notranjih organov. Izvajam jo že 4 leta. Svoje stranke učim kako s spremembo mikrobioma ter ustreznimi prehranskimi dopolnili in samomasažo do boljšega počutja. Pedikura je moja strast že od samega začetka saj že 25 let izvajam zahtevno (medicinsko) pedikuro in nego diabetičnega stopala.
So tudi ljubezni na prvi pogled. Tok Sen je taka. Te popolnoma prevzame. Čista strast, ki se jo lotiš s celim bistvom.

Monika Krt
CHI NEI TSANG I – MASAŽA VITALNIH NOTRANJIH ORGANOV
Chi Nei Tsang je starodavna taoistična masažna tehnika za izboljšanje pretoka energije in povečanje naravne obnovitvene in zdravilne sposobnosti telesa. Izvaja se na trebuhu, z različnimi masažnimi prejemi, večinoma od reber do sramne kosti. Zelo blagodejno vpliva na sproščanje napetosti v črevesju nastale zaradi stresa in čustev, ki ima v taoizmu vlogo »drugih možganov«. Z njo vplivamo na pospešitev peristaltike, pri zaprtosti,napihnjenosti, vetrovih, razstruplja organe in telo, pospeši cirkulacijo, pomaga pri uravnavanju hormonov, obvladovanju stresa, pomlajuje notranje organe in tako vpliva na dolgoživost. Klientom, ki se odločijo za tako obliko masaže svetujem tudi ustrezne probiotike in prebiotike, tekoči klorofil, magnezij ter primerno prehrano v programu #sestavise saj dodatki prehrani še dodatno potencirajo učinke masaže.
Najbolj prizadeta skupina za katere je taka oblika masaže še tako dobrodošla so starostniki, ki niso več tako telesno aktivni ter podjetniki pod stresom.
Majhna zanimivost iz daljne preteklosti je, da so stari kitajski generali imeli svetovalce, ki so jim pred bitko masirali trebuh, da so zato v boju bili bolj učinkoviti.
CHI NEI TSANG III – TOK SEN
Tok Sen je zdravilna, unikatna masažna tehnika, ki se v tradicionalni obliki še vedno uporablja na tajskem podeželju in v budističnih samostanih, saj pomaga izboljšati energijski tok in lajšati bolečine. Uporablja mehanične in zvočne vibracije, ki delujejo globoko skozi mišične ovojnice v mišice. Ob tej edinstveni terapevtski tehniki uporabljamo leseno kladivo in različne oblike lesenih klinov.
Z lahnim, ritmičnim udarjanjem v ritmu valčka po energetskih poteh (Sen*),ustvarimo vibracije, ki potujejo skozi telesna tkiva in tako sprostimo pretok energije. Ritem je pri tej tehniki zelo pomemben saj skoraj hipnotično sprošča telo. Z lesenimi klini nadomestimo terapevtove prste, ki se ob trdih in globokih blokadah lahko hitro utrudijo. Po drugi strani so zelo uporabna in tudi prilagodljiva, saj lahko z nekaterimi dosežemo področja, ki jih drugače ne zmoremo.
Nekatere izmed prednosti tega starodavnega tajsko/kitajskega zdravljenja so izboljšana cirkulacija krvi, sprostitev togih vezi, kit in napetih mišic ter, izboljšanje živčnih funkcij, lajšanje bolečine, negibljivih sklepov (»frozen shoulder«), težavah pri sedečem delu in prisiljeni drži, pri dolgotrajnih športnih težavah z ahilovo tetivo, mečih, bolečine v podplatih in otrplost... Tudi pri tej masaži prehranska dopolnila kot L-arginin, magnezij ter tekoči klorofil bistveno potencirajo učinek masaže.
Vse te masažne tehnike in medicinsko ter diabetično pedikuro lahko preizkusite v
Zavod pod mavrico, na Tržaški 43 v Ljubljani, v salonu a.Laria
Za vse informacije nas lahko dobite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonski številki 040 458 388

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

02.06.2020

Zdravje si zasluži našo pozornost

Postavite svoje zdravje na prvo mesto z Zdravstvenim zavarovanjem Zdravje. S sklenitvijo…
27.05.2020

Odlična ideja za čudovit vikend izlet: obiščite slikovite griče blizu Slovenskih Konjic

Življenje se počasi vrača v svoje utečene tire, sezona vikend izletov pa je končno spet…
20.05.2020

Vse bolj pomembna samooskrba

Visoke grede so čedalje bolj priljubljene, a ne zgolj zaradi pridelka, ki zraste v njih,…
17.05.2020

Modre jagode. Resno?!

Prek internetnih strani je mogoče naročiti malodane vse mogoče, tudi semena modrih jagod.…
17.05.2020

Aktiven način premagovanja stisk

Naporni dnevi so za nami in nekaj ovir je zagotovo še pred nami. Takšno je pač življenje,…