Pametno prezračevanje, ogrevanje in hlajenje

za svež zrak in zdravo bivanje

Pametni sistemi v hiši ali stanovanju

Kaj je pametna hiša?

Vedno več naprav, ki jih uporabljamo doma, ima možnost upravljanja s pametnim telefonom ali računalnikom. In pri pametni hiši gre za integracijo vseh naprav na skupni enoten sistem. Ta se odloča, kako upravljati s posameznimi sistemi, glede na informacije, ki jih pridobi od drugih. Tak sistem potrebuje še določene parametre, ki jih nastavi uporabnik sam s pomočjo daljincev, tablice, računalnika ali mobilnega telefona.

ream 1

ream 2

Pametno prezračevanje

S prezračevanjem zmanjšujemo nabiranje kondenza na oknih in stenah, kar lahko vodi v razvoj plesni. Kadar odpiranje oken ne zadostuje, lahko posežete po prezračevalni napravi, ki dodatno pomaga odstranjevati vlago iz bivalnih prostorov in hkrati zagotavlja svež zrak. V kolikor je prezračevalni sistem integriran v pametni dom, je hkrati povezan tudi z drugimi sistemi v hiši. To pomeni, da se količina svežega zraka, ki ga sistem spusti v notranjost, prilagaja informacijam iz drugih sistemov. Nadzor nad prezračevalnim sistemom je mogoč preko telefona, tablice ali računalnika.

ream 3

Pametno ogrevanje s toplotno črpalko

Verjetno eden največjih sistemov v hiši, kjer je zaželena avtomatizacija procesa, je ogrevanje in priprava sanitarne vode. Tukaj lahko s pametnim upravljanjem pridemo do največjih prihrankov, saj lahko skrbimo za vsak prostor posebej.

Toplotna črpalka Mitsubishi Electric je za integracijo v pametno hišo odlična izbira. Njihova prednost je v povezljivosti v večje sisteme in v preprostem upravljanju. Pameten nadzor nad toplotno črpalko omogoča tudi natančnejše spremljanje njenega delovanja.

ream 4

Pametno hlajenje

V pametno hišo z lahko integriramo tudi Mitsubishi Electric klimatske naprave, kjer klimatsko napravo povežete z Wi-Fi omrežjem in z njo upravljate preko svojega mobilnega telefona. MELCLOUD aplikacija omogoča nastavitve minimalne ali maksimalne temperature v sobi. To pomeni, da klimatska naprava aktivno spremlja temperaturo in se prižiga po potrebi, da doseže želeno temperaturo. Z aplikacijo lahko tako zelo preprosto upravljate tudi z več enotami hkrati.

Pametni dom ni več stvar prihodnosti ali prestiža. Je način, kako imeti vse sisteme v hiši pod nadzorom in s tem prihraniti energijo in denar, hkrati pa z njimi upravljati kar se da preprosto in intuitivno. Če želite v svojem pametnem domu vrhunske naprave Mitsubishi Electric, ki skrbijo za vaše dobro počutje, si oglejte našo ponudbo.

 

ream logo

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

21.02.2021

Najboljši nasveti za dober spanec

Veliko ljudi ima težave s spanjem, s tem kako zaspati in kako dobro spati. Tako je vemo,…
12.02.2021

"Počil mi bo mehur!"

Ste tudi vi med tistimi, ki morate neprestano na malo potrebo? Včasih se počutite, kot da…
10.02.2021

DR. HOUSE Dezinfekcija. Nega. Čiščenje.

DR. HOUSE čistila so na tržišču prisotna že več let. V lanskem letu pa sta se…
04.02.2021

Uprimo se raku – 9 namigov za zmanjšanje tveganja pojava rakavih obolenj

V Sloveniji vsako leto za eno od oblik raka na novo zboli kar 13.000 ljudi. Kljub temu,…
02.02.2021

Pametno prezračevanje, ogrevanje in hlajenje

za svež zrak in zdravo bivanje Pametni sistemi v hiši ali stanovanju Kaj je pametna hiša?…