Ni bonov? Ni panike!

Se šola ali študij zate zaključuje? Si se morda zaposlil/a ali v tem letu dopolnil/a 26 let? Potem se nujno pozanimaj in beri dalje.

Zakaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje?
Obvezno zdravstveno zavarovanje v večini primerov krije le del stroškov zdravstvenih storitev, ki so pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če nimaš več statusa študenta ali dijaka oziroma imaš 26 let, ali ko se prijavljaš na Zavod za zaposlovanje, postaneš zavezanec za doplačila. To pomeni, da zdaj potrebuješ dopolnilno zdravstveno zavarovanje, s katerim se izogneš morebitnim visokim zdravstvenim stroškom. Namreč v primeru, če zboliš oz. se poškoduješ in potrebuješ zdravniško pomoč, moraš brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa. Ta doplačila so lahko zelo visoka. S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa Varuh zdravja, Vzajemna, krije doplačila.

Top ugodnosti
Ob sklenitvi zavarovanja nudi Varuh zdravja, Vzajemna kup ugodnosti. Mladi do 27 let prejmejo darilni bon Extreme Vital v vrednosti 35 EUR ter kupon Freegun za 50 % popust na spodnje perilo. Poleg tega ob vključitvi v lojalnostni program Varuh zdravja prejmejo tudi majico, dobroimetje Vzajemne za 20 EUR ter ostale ugodnosti, ki si jih lahko prebereš na spletni strani www.nipanike.si.
To pa še ni vse! Na voljo je tudi eno leto brezplačne uporabe storitve Dr. Posvet, ki zagotavlja brezplačen posvet z zdravnikom 24/7 prek priljubljenih aplikacij za klepet ter spodnje perilo Freegun ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja. Če se odločiš za sklenitev preko spletne strani vzajemna.si/nipanike, pa prejmeš 3 % popust na premijo.

Pomembno
Zavarovanje skleni v roku 30 dni od trenutka, ko postaneš zavezanec za doplačilo, in začelo ti bo veljati že naslednji dan. Če rok zamudiš, bo zavarovanje po zakonu začelo veljati šele čez 3 mesece od sklenitve, to pa pomeni, da boš moral/a zdravstvene stroške v tem času pokriti sam. V primeru, da se ne zavaruješ, se bo tvoja premija po zakonu povišala za 3 % za vsako leto, ko boš nezavarovan/a.

Izguba statusa pomeni izgubo študentskih bonov
Izguba študentskih bonov pa ponavadi pomeni, da je skrajni čas, da se mladi naučijo kuhanja. Z Žigo Gabrovcem smo ustvarili kuharsko mini serijo "Ni bonov? Ni panike!", v kateri se lahko kuhanja nauči prav vsak. Spremljajte nas na nipanike.si.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

13.10.2021

Fotelji pomočniki – pomoč, ko jo potrebujete

Program pomočnikov so izdelki oblazinjenega pohištva, ki olajšajo življenje gibalno…
30.09.2021

MOJ ŽIVLJENJSKI PLUS – NA VARNEJŠI IN BOLJ BREZSKRBNI STRANI ZA VSE ŽIVLJENJE

Vsak od nas ima svoj življenjski plus, ki pa je zagotovo lažje dosegljiv, če imamo…
30.09.2021

Ni bonov? Ni panike!

Se šola ali študij zate zaključuje? Si se morda zaposlil/a ali v tem letu dopolnil/a 26…
29.09.2021

Iskanje mladostnega sna

dr. Iztok Ostan Kako dobro je, ko se od utrujenosti kar prilepiš na posteljo in se potem…
28.09.2021

Enostavno in hitro do specialista

Ko prejmete napotnico za pregled pri specialistu, vas čaka iskanje ustreznega specialista…