3 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022
0,00 €

V košarici ni izdelkov.

Huawei nova Y90: Impresiven zaslon, odlična baterija in neprekosljiva fotografija

udi slovenske uporabnike že navdušuje vrhunski in hkrati cenovno dostopen telefon Huawei nova Y90. Odlikuje ga namreč napredna strojna oprema, izredna estetika in celovitejša interaktivna izkušnja, kar bo navdušilo predvsem mlade uporabnike. Na voljo je po priporočeni ceni 269 evrov.

Najnovejši Huaweiev telefon nudi občutek estetske simetrije. Hkrati ga odlikuje vrsta impresivnih funkcij, vključno s 17-centimetrskim (6,7-palčnim) zaslonom Huawei Edgeless FullView1 za poglobljeno vizualno izkušnjo, vrhunska baterija kapacitete 5000 mAh2 s 40-vatnim hitrim polnjenjem Huawei SuperCharge3 in pomnilnik velikosti 128 GB4. Prav tako nudi impresivne fotografske zmogljivosti, saj se na zadnji strani bohoti velik fotografski sklop s kar tremi kamerami, med katerimi izstopa glavna z ločljivostjo 50 MP. S pomočjo algoritmov umetne inteligence med drugim podpira super nočni način in snemalni način, v katerem video sočasno zajemata sprednja in zadnja kamera. Celovitost pametnega telefona Huawei nova Y90 zaključuje operacijski sistem EMUI 12, po zaslugi katerega zagotavlja priročno, gladko in zanesljivo interaktivno izkušnjo.

Impresiven v vseh pogledih

Obliko novega pametnega telefona navdihujeta vesolje in duh neskončnega raziskovanja neznanega. Fotografski modul se oblikovno navezuje na Huaweievo zasnovo vesoljskega obroča (Space Ring), ki spominja na zvezdna vrata oziroma portale za prehod med svetovi v znanstvenofantastičnih filmih. Posebna lepota je skrita v podrobnosti. Matirana površina osrednjega fotografskega modula se koplje v svetlobi in sencah, medtem ko se hrbtna ploskev s teksturo bleščečega peska v sončni svetlobi lesketa in sveti kot zmrzal.

Pametni telefon Huawei nova Y90 časti naravo s klasičnimi barvnimi toni, ki prikazujejo lepoto in eleganco dneva in noči. Biserno bela in polnočno črna barva tako ustvarjata občutek naravne estetike, medtem, ko sta smaragdno zelena in kristalno modra kot umetniški deli, ki ju je izklesala narava, saj predstavljata veličasten pogled v miniaturni svet obsijan s sončno svetlobo5.

Huawei nova Y90 je opremljen s 17-centimetrskim (6,7-palčnim zaslonom) FulIView, ki podpira frekvenco osveževanja do 90 Hz6 in frekvenco vzorčenja dotikov do 270 Hz. Zasnova in funkcije zaslona zagotavljajo nemoteno uporabniško izkušnjo in impresiven vizualni občutek ter poskrbijo, da bo vsako potovanje bolj zabavno. Poleg tega ima telefon okvirje ozke samo 1,05 mm7, ki ustvarjajo 94-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, to pa uporabnikom daje več prostora za vsebino, ne glede na to, ali gre za igro ali film. Če ste bolj navdušeni nad branjem, ima Huawei nova Y90 način za e-knjige in način za udobje oči, tako da lahko ljubitelji knjig berete več ur brez naprezanja oči.

Fotografske zmogljivosti, ki bodo osvojile družbena omrežja

Mladi nadvse radi delijo svoje življenjske trenutke na družbenih omrežjih. Zaradi tega bodo navdušeni nad snemalno možnostjo dvojnega pogleda, ko sta na zaslonu hkrati prikazana glavna in sprednja kamera ter prav tako nad brezhibnim preklapljanjem med njima. Na voljo so tudi številne video predloge in učinki, zato boste lahko novi telefon poleg za prenose v živo zlahka uporabili za vloganje.

Z odličnim fotografskim poreklom se Huawei nova Y90 izkaže tudi pri nočnem fotografiranju, kjer gredo zasluge glavni kameri s 50-milijonskim tipalom. Telefon ima funkcijo nočnega način Super Night Mode za zajemanje nočnih posnetkov, ki so svetli in jasni ter zagotavljajo višjo kakovost slike z več zajetimi podrobnostmi. V njem je uporabljen poseben algoritem umetne inteligence za zmanjševanje šuma z več okvirji, izboljšanje stabilnosti in večjo jasnost slike, kar uporabnike spremeni v profesionalne fotografe, specializirane za fotografiranje nočnih prizorov. Poleg tega je na voljo način AI Snapshot, ki inteligentno prepozna prizore gibanja in v realnem času prepozna amplitudo gibanja ljudi ali predmetov v prizoru. Napredni algoritem na osnovi teh podatkov nato prilagodi hitrost zaklepa za izjemno kakovost fotografije. Lahko vam celo uspe popolnoma ujeti skok pod košarkarskim obročem, nasmeh otroka, ki teče proti vam, in druge hitro minljive življenjske trenutke.

Za prikaz vsake podrobnosti pri fotografiranju je Huawei nova Y90 opremljen z glavno kamero visoke ločljivosti 50 MP za jasne in ostre slike. Skupaj z globinsko 2 MP kamero osvetli protagonista snemanja, hkrati pa obogati plasti zajete slike; medtem ko makro 2 MP kamera zajame vse jasno vidne podrobnosti mikroskopskega sveta. Telefon se ponaša še s sprednjo kamero z ločljivostjo 8 MP, ki podpira portretno segmentacijo in učinek bokeh za zameglitev ozadja, kar selfije dvigne na naslednjo raven. Funkcija Huawei Beauty Mode 5,1 pa je zaslužna za bolj naravne kožne tone in svetlejše fotografije in skupaj z algoritmi umetne inteligence ustvarja popolne selfije.

Vrhunska življenjska doba baterije in hitro polnjenje

Podaljšana življenjska doba baterije je bistvenega pomena za brezskrbno uporabo. Huawei nova Y90 je zaradi tega opremljen z veliko baterijo kapacitete 5000 mAh za celodnevno intenzivno uporabo pametnega telefona.

Na dolgih potovanjih se vam zna zgoditi, da boste imeli dostop električne vtičnice le za kratek čas, na primer med postankom na bencinski črpalki. V takšnih scenarijih potrebujete pametni telefon z izjemno močjo polnjenja, da kar najbolje izkoristite teh nekaj minut. Huawei nova Y90 podpira hitro 40 W polnjenje s tehnologijo SuperCharge8, ki lahko samodejno usklajuje polnilno napetost in električni tok glede na napolnjenost baterije telefona ter pametno nadzoruje njegovo polnilno zmogljivost. Samo 10-minutno polnjenje vam bo zagotovilo več kot 2 uri uživanja v igricah9, več kot 6 ur telefoniranja, 3 ure gledanja videoposnetkov na spletu, 20 ur poslušanja glasbe, več kot 2 uri navigacije oz. do 81 ur v stanju pripravljenosti. Tako boste imeli dovolj za početi tudi na zelo dolgem potovanju. Poleg tega je telefon opremljen s pomočnikom, ki skrbi za zdravje baterije. Inteligentno zaznava stanje baterije, nudi osem ravni zaščite med hitrim polnjenjem, trinajst ravni med polnjenjem10 in zaščito pred pregrevanjem priključka USB, zaradi česar je polnjenje pametno, hitro in varno.

Zahvaljujoč 128 GB velikemu pomnilniku je na voljo več kot dovolj prostora za hranjenje najljubših aplikacij, mobilnih iger, fotografij in video posnetkov ter drugih pomembnih datotek.

Pametno življenje s sistemom EMUI 12

Za nadzor in sodelovanje med napravami z operacijskim sistemom EMUI 12 je na volji preprosta in inovativna metoda povezave, ki temelji na principu »povleci in spusti«. V vmesniku »super naprave« (Super Device)11 je ikona pametnega telefona Huawei nova Y90 v sredini obkrožena z ikonami, ki predstavljajo druge naprave, kot so pametni telefoni, zvočniki ali slušalke. Da ga povežete z želeno napravo, je dovolj, da povlečete in spustite njeno ikono na ikono pametnega telefona. Poleg tega je zagotovljena podpora za komunikacijsko storitev Huawei MeeTime, ki med drugim podpira HD-video klice z do 12 sodelujočimi12. Klice lahko prenesete na televizijski sprejemnik Huawei Vision in uživate v izkušnji video konference na večjem zaslonu.

Za lažjo uporabo Huawei nova Y90 podpira preprost način. Ko ga aktivirate, je zaslonska slika domačega zaslona jedrnata z velikimi ikonami, pisavami in nastavitvami za glasnost zvoka. V običajnem prikazu pa so ravno tako omogočene kretnje s členki prstov, kar je med drugim postal priljubljen način zajema zaslonske slike.

Tako kot vsi novejši pametni telefoni Huaweia je tudi nova Y90 opremljen z mobilnimi storitvami HMS in trgovino AppGallery kot osrednjim virom za prenos in namestitev aplikacij. Poleg pomembnih in priljubljenih globalnih aplikacij, je ravno tako bogata ponudba lokalnih, ki ustrezajo raznolikim potrebam. Poleg tega trgovina AppGallery nudi varnostne ukrepe, vključno s pregledovanjem varnostnih ranljivosti, odkrivanjem uhajanja osebnih podatkov (skrb za zasebnost), zaznavanjem zlonamernega vedenja aplikacij in ročnim preverjanjem resničnosti navedb razvijalcev. Poleg tega je na voljo način za mladoletne, ki jih ščiti pred škodljivimi vplivi interneta.

Huawei nova Y90 vam bo prišel prav na vsakem potovanju. Če se želite zabavati, da vam čas hitreje mine, bo zaslon brez robov kot nalašč tako za igre kot za knjige, zmogljiva baterija pa bo zagotovila, da boste imeli toliko časa, kot ga potrebujete. In če ste voznik ali pripravljate načrt izleta, bo navigacija prikazana zelo jasno in berljivo.

Cena in razpoložljivost

Huawei nova Y90 je v Sloveniji na voljo v smaragdno zeleni, kristalno modri in polnočno črni barvi po priporočeni ceni 269 €.

Vstopite v povezan svet

Huawei je sicer nedavno poleg telefona Huawei nova Y90 predstavil še vrsto drugih novih naprav. Najprej je tu zložljivi telefon Mate Xs 2, ki mu sledijo telefon srednjega razreda Huawei nova Y70, tablica z zaslonom z e-črnilom MatePad Paper, za zahtevnejše uporabnike inovativna prenosna računalnika MateBook 16s in MateBook D 16 s 16-palčnim zaslonom, ljubitelji glasbe in dobrega zvoka pa bodo pozdravili brezžične slušalke FreeBuds Pro 2.

Več o telefonu Huawei nova Y90: https://consumer.huawei.com/si/phones/nova-y90/

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po celem svetu.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

1 Zaradi zasnove z zaobljenimi vogali je diagonalna dolžina zaslona 6,7 palca merjena skladno s standardnim pravokotnikom (dejanska uporabna površina je zato nekoliko manjša). Podatek je bil pridobljen v laboratoriju podjetja Huawei. Zaslon »Full Viev« je pogosta zasnova in običajno opredeljuje zaslon z ozkimi robovi in velikim razmerjem med zaslonom in telesom.

2 5000 mAh je tipična velikost, uporabna pa znaša 4900 mAh. Baterija je vgrajena in je ni mogoče odstraniti.

3 Podpira največ 40-vatno hitro polnjenje, dejanska hitrost se lahko spreminja glede na pogoje. Na voljo samo s standardnim napajalnikom Huawei SuperCharge.

4 Uporabniku je na voljo manj kot 128 GB, saj operacijski sistem in druga tovarniško nameščena programska oprema zasede nekaj prostora.

5 Dosegljivost barvnih shem je odvisna od regije.

6 Zaslon podpira 90-herčno osveževanje. Dejanska hitrost se lahko razlikuje glede zaradi različnih vmesnikov aplikacij in prikazov slike na zaslonu.

7 Debelina 1,05 mm velja za levi in desni rob zaslona. Podatek je bil pridobljen v laboratoriju podjetja Huawei.

8 Podpira največ 40-vatno hitro polnjenje, dejanska hitrost se lahko spreminja glede na pogoje. Na voljo samo s standardnim napajalnikom Huawei SuperCharge.

9 Velja za igre tipa MOBA. Podatek je bil pridobljen v laboratoriju podjetja Huawei.

10 Scenarijev je 22, vključno z zaznavo napajalnika, zaščito pred previsoko napetostjo in previsokim tokom. Podatek je bil pridobljen v laboratoriju podjetja Huawei.

11 Pogoj je, da so naprave prijavljene z istim računom Huawei ID, imajo vključena vmesnika Wi-Fi in Bluetooth ter so v istem omrežju.

12 Ločljivost videa v storitvi MeeTime je pogojena s stanjem povezave. Trenutno je podprta možnost sočasnega klica do 12 oseb. Ravno tako storitev ni na voljo v vseh državah.

Povezani članki

Zadnji članki

Kako hitro in enostavno do družinskega zdravnika?

Prisluhnili smo aktualnim izzivom in zasnovali asistenčno storitev v okviru Premoženjskega zavarovanja DOM 𝗭𝗱𝗿𝗮𝘃𝗻𝗶𝗸 𝗻𝗮 𝗱𝗮𝗹𝗷𝗮𝘃𝗼. Spoznajte ga in se prepričajte, da je zares...

#OkvirPomoči: Zmagovalne trajnostne ideje smo našli v Sloveniji, Srbiji in Črni gori

»Navdušeni in ponosni smo, da smo lahko s projektom #OkvirPomoči v svoji domači regiji, Jugovzhodni Evropi, tokrat spodbudili razmišljanje o trajnostni prihodnosti in poiskali...

Polna hiša otrok in hišnih ljubljenčkov, obiski pa na poti? Brez skrbi, očistite jo en, dva, tri.

Prikimajte, če vam je znan naslednji scenarij. Polna hiša otrok, razmetane igrače, povsod dlake hišnih ljubljenčkov, obiski pa pridejo čez eno uro. Izjemno stresna...

Zdaj je pravi čas, da si omislite nov telefon, pametno uro ali slušalke

Iščete nov zmogljiv pametni telefon, napredno športno pametno uro ali morda slušalke s kristalno čistim zvokom? Huawei v svojem naboru ponuja vse našteto in...

Black Friday ponudba za vaš najljubši oddih na toplem blizu doma

Rezervirajte svoje prve počitnice v 2023 sedaj! Ste pripravljeni, da odkrijete svojo novo najljubšo počitniško destinacijo? Bi se prepustili mineralnemu wellnessu ali pristni lokalni kulinariki...

TO so fotografije, narejene v podzemni jami s Huawei Mate 50 Pro? Uau!

Peter Gedei je ime, ki v zavest marsikaterega jamarja v Sloveniji prikliče pravljične prizore podzemlja. Večkrat nagrajen na domačih in mednarodnih jamskih natečajih, svoje...

Ko vas koža srbi in se lušči

Ko vas koža srbi in se lušči, ko vas lasišče srbi in nastaja prhljaj. Velikokrat tako opišejo težavo posamezniki, ko jim dermatologi postavijo diagnozo seboroični dermatitis. ­­­­­­­­­Seboroični...

5 lastnosti dobre zimske obutve!

Čeprav nas je topla jesen dolgo razvajala, je sedaj nedvomno tu zima, ko ima pri izbiri obutve poleg udobja bolj kot kdajkoli odločilno vlogo...

Od bogov dan sadež

V zadnjem delu jeseni, v katerem se nahajamo, je večina sadežev že pospravljenih. Obstaja pa še en sadež, ki običajno dozori prav v prvi...

Pred odvisnostjo ni varen nihče

Ko govorimo o težavah z odvisnostjo, verjetno večina najprej pomisli na odvisnost od psihoaktivnih substanc. Dejstvo pa je, da se je realnost spremenila in...