Domov Aktivno življenjePotepanja Okrepite svoje zdravje v Zdravilišču Radenci

Okrepite svoje zdravje v Zdravilišču Radenci

11 ogledov

Zdravilišče Radenci, ki je del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts, se ponaša s 140-letno zdraviliško tradicijo, dvesto petdesetimi sončnimi dnevi dni v letu, termalno vodo, zdravilnim blatom in seveda legendarno mineralno vodo, ki si jo natočite neposredno ob izviru, ali v njenih mehurčkih uživate v kopelih. Vsi omenjeni štirje naravni zdravilni dejavniki so natanko to, kar potrebujete za pomoč pri okrepitvi vašega telesa v hladnejših mesecih.

Narava, gibanje na svežem zraku, sprostitev, regeneracija in razvajanje v termalni in mineralni vodi, na masažah in v savnah, lokalna kulinarika obogatena s svežimi in domačimi sestavinami, edinstveni mineralni wellness , butična in pristna doživetja ter varen in trajnosten oddih je to, kar potrebujemo v hladnejših dneh februarja in marca! In vse našteto Zdravilišče Radenci nedvomno ponuja.

Sprostitev v termalni in mineralni vodi

V Zdravilišču Radenci se lahko pogrejete v termalnih bazenih ali se sprostite v mineralni vodi, ki je ena od mineralnih vod v Evropi z najvišjo vsebnostjo CO2 in je najdragocenejša naravna danost zdravilišča. Že 15-minutna kopel pomaga uravnavati tlak, kar naši gostje občutijo kot takojšnje boljše počutje.

Hennova pitna kura

Mineralna voda, bogata s CO2, iz Radencev pa ni učinkovita le kot kopel! Ker je bogata z mineralnimi snovmi, ki so nujno potrebne za zdravje in uravnovešeno delovanje telesa, jo priporočajo tudi v t. i. Hennovi pitni kuri . Izjemno blagodejno deluje pri nizkem krvnem tlaku, kroničnem zaprtju ter za preprečevanje sečnih kamnov in osteoporoze.

Kulinarični program “Izberimo zdravo”

V Zdravilišču Radenci se zavedajo pomena zdrave prehrane za zdravje. Zato so v sodelovanju z nutricionistko pripravili program Izberimo zdravo  z nasveti in predlogi, ki vam bodo pomagali pri sestavi obrokov za zdravje in vitalnost. Skrbno pripravljene jedi so vedno na voljo v hotelski restavraciji in sledijo splošnim smernicam zdrave prehrane, izbiro pa lahko prilagodite specifičnim željam ali zdravstvenim težavam.

 

Lokalne jedi in jedi z mineralno vodo

V Zdravilišču Radenci prisegamo tudi na sveže lokalne sestavine, našim gostom pa z veseljem postrežemo tudi tipične lokalne jedi, ki vas prijetno nasitijo, a ne obležijo na želodcu. Naša posebnost pa so jedi z mineralno vodo! Poleg jabolčnega zavitka naši kuharji mineralno vodo uporabljajo tudi pri pripravi juh, omak in mesa.

Termalni užitki v Zdravilišču Radenci v februarju in marcu!

Privoščite si nepozaben zimski oddih za zdravje in preverite proste termine v februarju in marcu. Termalna hotela sta povezana s termalno oazo z desetimi notranjimi in zunanjimi bazenih. Razvajate se lahko v svetu savn ali si privoščite pitno kuro z mineralno vodo, bogato s CO2, v Salonu zdravja. Družine pa ne spreglejte družinskega bonusa – v dvoposteljnih sobah z dodatnim ležiščem je bivanje do 2 otrok brezplačno!

 

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi