Domov Aktivno življenjePotepanja Zoperstavite se migreni v deželi termalnih vrelcev

Zoperstavite se migreni v deželi termalnih vrelcev

18 ogledov

V Terme 3000 k zdravniku

Ste med tistimi, ki jih mučijo migrene, miru pred njimi pa nimate tudi v času oddiha? Za vas imamo idealno rešitev! Zakaj se ne bi zdravljenja nadležnega glavobola lotili kar med počitnicami? Dobrodošli v Terme 3000 – Moravske Toplice, v katerih najdete vrhunski zdravstveni center, ki ga, poleg izjemne strokovnosti in usposobljenosti zdravstvenega osebja, odlikujejo tudi blagodejne naravne danosti.

Več kot 20 odstotkov ljudi v Sloveniji trpi za glavoboli, zato ga uvrščamo med najpogostnejše zdravstvene težave. Pri večini glavobolov ne gre za huda obolenja, zato jih lahko odpravimo z zdravili in spremembo življenjskega sloga, kot sta več počivanja in pitje zadostnih količin tekočin. V subspecialistični ambulanti za glavobol v Termah 3000 nudimo usmerjeno obravnavo glavobolov, zlasti migrene, nevralgij, avtonomnih cefalalgij ter drugih vrst glavobolov in obraznih bolečin. Naše samoplačniške specialistične ambulante vas pričakujejo z vrhunskimi specialisti in brez čakalnih vrst!

Obravnava pacientov z glavoboli

Pred prvim obiskom našega zdravstvenega centra morajo bolniki vsaj štiri tedne izpolnjevati dnevnik glavobolov, kamor vpisujejo karakteristike, frekvenco in jakost glavobola. Pri nas se obravnave namreč lotimo celostno in se osredotočimo na vzroke za nastanek glavobolov, ne le na posledice.

Kakšne glavobole poznamo?

Primarni glavoboli
Glavobole delimo na sekundarne in primarne glavobole. Slednji so tisti, ki jih ne povzroči druga zdravstvena težava, mednje pa spadajo glavobol tenzijskega tipa, ki je najpogostejši in je lahko posledica stresa, pomanjkanja spanja, dehidracije idr., malce manj pogosta migrena in še redkejši t. i. glavobol v skupkih, ki povzroča intenzivno bolečino okoli enega očesa.

Sekundarni glavoboli
Sekundarne glavobole povzročajo zunanji dejavniki, lahko tudi bolezen. Mednje spadajo glavoboli, ki se pojavijo po pitju prevelikih količin alkohola, poškodbi glave ali pretresu možganov.

Nevralgija
Nevralgija je močna bolečina, ki izvira iz živca. Dve njeni pogostni obliki sta trigeminalna (nenadna, močna bolečina obraznega živca) in postherpetična nevralgija (stalna močna bolečina).

Preverite proste termine v naši samoplačniški subspecialistični ambulanti za glavobol in prihodnji oddih ob termalnih vrelcih združite s skrbjo za vaše zdravje in boljše počutje.

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi