Domov Aktivno življenjeRekreacija Pridete na 10. dm tek za ženske?

Pridete na 10. dm tek za ženske?

56 ogledov

Zadnjo soboto v maju bodo dm tekačice ponovno preplavile ljubljanski park Tivoli. 30. maja se bo namreč odvil 10. dm tek za ženske, dame pa so že začele z aktivnimi pripravami. Prijave na 10. dm tek za ženske potekajo v dm poslovalnicah, na voljo pa bodo tudi na dan dogodka. Prireditev za celo družino bo poskrbela za pestro dogajanje, za zdrav duh v zdravem telesu in predvsem za aktivno preživljanje prostega časa.

Ne jutri, »danes začnem«
Ker športne aktivnosti osvobajajo duha in krepijo telo, so v dm ob 10. obletnici pripravili poseben program »danes začnem«, s katerim se osem dam že od novembra pripravlja na jubilejni dm tek za ženske. Za njihov napredek skrbijo tekaški trener Klemen Dolenc, prehranski strokovnjakinji Nada Rotovnik Kozjek in Denis Mlakar Mastnak in eden najuspešnejših športnikov Iztok Čop. Dame so aktivno stopile v bolj kakovostno življenje, prilagodile športne aktivnosti ter prehrano. Vsi skupaj pa so se pravzaprav šele dobro ogreli, saj bodo v dm še naprej delali veliko na projektih zdrave prehrane in gibanja, program »danes začnem« pa razširili.

Nekatere individualno, druge skupinsko, vse pa za dm tek za ženske
Motivacija za gibanje in poskočen vsakdan se razlikuje od tekačice do tekačice. Vsem pa je skupno to, da, ko jih enkrat ‘prime’, postane rekreacija del posameznice, brez katerega ne morejo več živeti. Droga, užitek in blagor. Na največji slovenski ženski tekaški praznik se dame pripravljajo različno. Nekatere izberejo individualne treninge, druge skupinske. Nad slednjimi se navdušuje tudi profesionalni osebni in kondicijski trener ter strokovnjak za prehrano Matej Cankar, ki pravi, da te skupina vedno ponese naprej, poskrbi za koristne nasvete in predvsem za motivacijo. Z njim se strinja tudi tekačica Urša, ki se je prvih skupnih priprav sicer kar malo bala, saj ni vedela, kaj lahko pričakuje. Potem pa, pravi, padeš noter: »Čvekanje z ostalimi, spraševanje trenerja o tej ali oni stvari – in treningi so vedno minili povsem prehitro.«

Pestro dogajanje na jubilejnem dm teku za ženske
Udeleženke super ženskega dneva bodo tudi letošnje leto lahko izbirale med 5 in 10 km dolgo progo. Na Oskarjevem teku bodo aktivni tudi najmlajši, prijava pa je zanje brezplačna. Tako kot v preteklosti bomo na dm teku dobrodelni tudi letos, donacija pa bo šla v neprofitno organizacijo Alena Kobilice, Vidim Cilj. Na dogodku bo poskrbljeno za ločevanje in zmanjšanje odpadkov, z brezplačnimi prevozi Ljubljanskega potniškega prometa in Slovenskih železnic pa bodo organizatorji poskrbeli za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Dogajanje na dm teku za ženske bo dodatno popestrila eko tržnica, kjer bodo na voljo eko dobrote iz vse Slovenije. Več o dogodku na www.tekzazenske.si.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi