Domov Aktivno življenjeRekreacija Vrhunski sedeži za zdravje kolesarjev

Vrhunski sedeži za zdravje kolesarjev

4 ogledov

 

Ergonomija sedežev SMP4BIKE poskrbi za zdravje kolesarjev, saj nudi rešitev uro-genitalnih težav, povezanih s kolesarjenjem.

Izbira kolesarskega sedeža ter njegova pravilna namestitev predstavljata najbolj kritičen vidik interakcije med človekom in kolesom. Več kot 70 % kolesarjev namreč poroča o težavah z uro-genitalnim traktom.

Razlog za to je edinstvenost telesne zgradbe (kostne zgradbe) vsakega posameznika (medkostna razdalja in konformacija sednične grče, konformacija medenice, sramnične zrasti) in mehkih delov (velikost in konformacija prostate, žil, živčevja, genitalnih organov in notranjih organov).

Mravljinčenje penisa in zunanjih struktur spolovila, anorgazmija, erektilna disfunkcija, impotenca: vse to so težave, o katerih se je v preteklosti težko odprto govorilo, saj je bilo samoumevno, da jih je potrebno sprejeti in prenašati.

V podjetju Selle SMP smo mnenja, da sedenje na sedežu ne sme predstavljati trpljenja, temveč užitek.

Sedeži SMP4BIKE tako predstavljajo REVOLUCIONARNI PRISTOP pri raziskavah o ergonomiji kolesarskih sedežev. Zahvaljujoč njihovim edinstvenim lastnostim (kar 4 svetovni patenti) predstavljajo sedeži SMP4BIKE najbolj inovativno in učinkovito tehnično rešitev za varstvo zdravja kolesarjev.

1. Osrednji kanal  gre za rezultat poglobljenih študij biomehanike o položaju na sedežu in konformaciji medenice, ki je razporejena vzdolž celotnega sedeža. Ne glede na to, kakšen je položaj kolesarja, ti sedeži preprečujejo pritiskanje na perinealne strukture, kar prepreči tveganje za zaporo ven, arterij in kapilar (erektilna disfunkcija, anorgazmija in težave z uriniranjem) ali poškodbe živčevja (mravljinčenje in odrevenelost).
2. Kljunasta oblika sedeža”  tako zasnovana, da kolesarju omogoči izredno nizek položaj na krmilu, ne da bi pri tem čutil pritisk na katerikoli del uro-genitalnega trakta.
3. Vdolbina zadaj  ščiti trtico pred modricami in udarci, saj je sedalna površina kolesarja razporejena med oba dela zadnjice in spodnjim delom medeničnih kosti (sednično grčo).
4. Dolžina okvirja  nosilci (raili) sedežev SMP4BIKE nudijo najširši spekter namestitve in vsakemu posamezniku omogočajo, da izbere najboljši položaj glede pomaknjenosti sedeža naprej/nazaj, kot je to pri kolesih narejenih po meri.
Učinkovitost inovativne rešitve so potrdili tudi v znanstveni študiji, ki jo je izvedla pomembna skupina italijanskih zdravnikov urologov in je bila objavljena v prestižni reviji Journal of Sexual Medicine.

Vse to dokazuje, kako sedeži SMP4BIKE zagotavljajo izjemne rezultate glede prekrvavitve ženskih in moških genitalnih organov in danes predstavljajo najboljšo rešitev na tržišču za doseganje najboljšega učinka, tako športnega kot zdravstvenega.
*G. Breda MD*; N. Piazza†; A. Caruso, MD*, Departement of Urology, S. Bassiano Hospital, Bassano del Grappa (VI); Italy
V. Bernardi, MD‡; Department of Urology, SS. Giovanni and Paolo Hospital, Venice, Italy;
E. Lunardon, MD*; Department of Anaesthesia, S. Bassiano Hospital, Bassano del Grappa (VI), Italy

Promocijsko besedilo

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi