Domov LepotaLepota Z energetskimi masažami do telesne, čustvene in duhovne obnove

Z energetskimi masažami do telesne, čustvene in duhovne obnove

3 ogledov

Energetske masaže so novost med masažami, zato pogosto prihaja do napačnih interpretacij. Ne gre za posebno masažno tehniko, temveč bolj za način izvedbe same masaže. Predstavljajo masažo kot celoto: regeneracijo na fizičnem, na emotivnem in na spiritualnem nivoju.

Vse naše situacije in stanja so odvisna od naše energije in ko se nivo naše energije spremeni, se spremeni tudi naše življenje. Energetske masaže združujejo različne masažne tehnike, prijeme in načine masiranja. Vsaka tehnika deluje na malo drugačen način, na druge nivoje telesa, denimo na mišice, sklepe, limfni sistem, pretok energije v meridianih, akupunkturne in refleksne točke, in povzroča različne spremembe na telesu in znotraj telesa.

Individualna in celostna obravnava
Energetske masaže temeljijo na celostnem in individualnem pristopu k masaži in stranki, saj je vsak posameznik drugačen, vsak potrebuje drugačen pristop, drugačne prijeme, drugačno intenziteto in dinamiko masaže, in navsezadnje – vsaka masaža ima drugačen namen. Namen je pri energetski masaži zelo pomemben, saj le-ta ne deluje samo na fizičnem nivoju, temveč tudi na energetskem. Ali je masaža energetska ali ne, pa je odvisno od maserja.

Kdo so energetski maserji?
Energetski maserji so maserji, ki ves čas skrbijo za regeneracijo svoje energije. Imajo sposobnost povezovanja in združevanja različnih masažnih tehnik, sposobnost začutiti fizične in energetske blokade, odkriti vzroke težav ter jih odpraviti, intuitivno dobiti informacijo o tem, kaj stranka v tistem trenutku najbolj potrebuje … Predvsem pa imajo sposobnost visoke koncentracije in povezave z univerzalno energijo, ki prek njih deluje na stranke: čisti negativno energijo, obnavlja energetske poškodbe in jih napolni z novo, svežo energijo.

Energija deluje tudi na maserja
Poleg tega ta energija deluje tudi na maserja, ki je po masaži vedno poln energije, nikoli ni utrujen, temveč celo bolj zdrav. To je z vidika maserjev tudi največja razlika med običajnimi in energetskimi masažami, saj se situacija, ko maserji pri izvajanju masaž izgubljajo svojo energijo, obrne.

 

Mitja Pirc

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi