Domov Aktivno življenjeOprema Varno v poletnih prometnih konicah

Varno v poletnih prometnih konicah

17 ogledov

Prvomajski prazniki so nas ogreli za poletje, ko se družine pogosteje odpravijo na pot. Sončni dnevi vabijo k izletom in raziskovanju novih krajev, kar pomeni gnečo na cestah in posledično povečane težave v prometu. Varnost v avtomobilih je ključnega pomena v vsakdanjiku, a ne pozabimo na varnost tudi, ko se odpravljamo na počitnice.

Avtosedeži so prva linija obrambe za najmlajše potnike. Pravilno izbran in nameščen avtosedež lahko v primeru nesreče reši otrokovo življenje. Izbira sedeža naj bo predvsem prilagojena višini in teži vašega otroka. Starost otroka naj služi le kot osnovni indikator, ne pa kot edini kriterij pri izboru. Pri namestitvi avtosedeža v vozilo je priporočljivo uporabiti Isofix sistem pritrditve, ki omogoča stabilno in varno povezavo.

Poleg varnosti ne gre zanemariti udobja. Avtosedež mora otroku zagotavljati udobje in zračnost, s pravilno podporo hrbta in glave. Pasovi avtosedeža morajo biti prilagojeni višini ramen, in nikakor ne smejo biti nameščeni previsoko ali prenizko. Poskrbite, da je v hladnih dneh otrok brez jakne, poleti pa ne skrbite, da mu bo vroče in mu pas prav tako ustrezno zategnite, saj le tako lahko opravlja svoj namen. Pomembno je upoštevati tudi rezultate preizkusov varnosti.

Sodobni avtosedeži so vključeni v natančna testiranja in rezultati teh preizkusov lahko nudijo dragocen vpogled v njihovo kakovost in varnost. Redno preverjanje stanja avtosedežev je nujno, saj lahko s časom materiali oslabijo ali se poškodujejo. O tem nas lahko dodatno pouči prodajno osebje v Baby Centrovih prodajalnah, kjer so na voljo strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo pri oceni stanja vašega sedanjega avtosedeža ali pri izbiri novega.

Ob obisku Baby Centra se lahko obrnete na izobraženo prodajno osebje, ki vam bo z nasveti pomagalo pri izbiri najprimernejšega avtosedeža. Pri njih najdete sedeže priznanih blagovnih znamk Swandoo, Maxi-Cosi, Britax Römer, FreeON, Cybex, Joie, Nuna, Joolz in druge. Od profesionalnega svetovanja in pomoči pri namestitvi do možnosti servisa in nakupa rezervnih delov. Tam najdete vse potrebno za varno in udobno potovanje vaših malčkov. Njihova ponudba obsega tudi pooblaščeni servis za vse glavne blagovne znamke avtosedežev, izvedbo popravil, nadomestne avtosedeže za čas servisiranja in širok nabor dodatne opreme.

Kratki popoldanski skoki do bližnjega jezera ali večurna pot na morje – skoraj vsaka dogodivščina se prične z vožnjo v avtomobilu. Začnite poletje in pišite nove družinske zgodbe brezskrbno, saj je vaš otrok na poti v najvarnejših rokah, zahvaljujoč premišljeni izbiri avtosedeža. Uživajte v vsakem trenutku in srečno na poti!

Naročnik oglasa je Sidera d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi