Domov Priporočamo Vaša hrbtenica v dobrih rokah

Vaša hrbtenica v dobrih rokah

30 ogledov

Specialisti manualne medicine

Manualna medicina sodi v področje uradnega zdravstva in je usmerjena v zdravljenje gibalnega sistema: hrbtenice, sklepov, mišic, vezivnega in drugih mehkih tkiv. Preglede in terapije izvajajo zdravniki, specialisti nevrologi in ortopedi. Zdravljenje je učinkovito in prinaša hitre rezultate.

»Naši pacienti imajo večinoma težave s hrbtenico, išijasom, bolečinami v sklepih, glavoboli in različnimi nevrološkimi težavami. Ob prvem pregledu je jasno, če lahko pomagamo in kako uspešne bi lahko bile terapije. V večini primerov potrebujemo opraviti od štiri do šest terapij, da odpravimo glavne simptome,« nam pojasni zdravnik dr. Andrej Kotov iz ordinacije MOGY v Trzinu.

Pravilna postavitev diagnoze ob prvem pregledu je ključ do uspešnega zdravljenja. Ordinacije MOGY že triintrideset let obiskujejo ljudje z različnimi težavami, tudi tistih, ki do sedaj še niso našli ustreznega zdravljenja. Terapije so namenjene ljudem vseh starosti. Največ težav imajo ljudje v srednjih letih zaradi obrabnih sprememb, preobremenjenost, prisilne drže in stresa, otroci in mladostniki s težavami zaradi neenakomerne rasti in poškodb ter starostniki z najrazličnejšimi degenerativnimi stanji in po operativnih posegih.

Center za manualno medicino MOGY je poznan po mreži sedmih ordinacij: v Trzinu, Mariboru, Celju, Novem mestu, Novi Gorici, Kopru in na Tišini. Ekipo sestavlja osem vrhunskih zdravnikov specialistov in številno strokovno osebje.

Vodja ordinacij MOGY, mag. Sanja Zrimšek: »K nam se obračajo ljudje z najrazličnejšimi stanji, med njimi je veliko takih, ki za svoje težave še niso našli ustrezne pomoči. Na podlagi pregleda realno ocenimo stanje in pacientu razložimo glede možnosti zdravljenja. Ne dajemo lažnih obljub.«

Najpogostejše težave, ki jih specialisti manualne medicine uspešno zdravijo, so:

-bolečine v hrbtenici (predvsem v vratnem in ledvenem delu),
– bolečine v sklepih (koleno, rama, kolk), sindrom zamrznjene rame,
– bolečine v rokah ali nogah (tudi občutki otopelosti, nemoči in mravljinčenja),
– glavoboli, vrtoglavice in nespečnost
– nepravilno ukrivljena hrbtenica (izravnana lordoza, kifoza, skolioza),
– spremembe medvretenčnih ploščic (protruzija, hernija diska),
– draženje vegetativnih ganglijev avtonomnega živčnega sistema,
– epikodilitis (teniški komolec), sindrom karpalnega kanala,
– tinitus (šumenje v ušesih), neprijetni občutki po obrazu, motnje vida,
– otroška skolioza I. in II. stopnje,
– obrabne spremembe na hrbtenici (hondroza, spondiloza, spondilartroza…),
– posledica draženja živčnih pletežev (lumbalgija, išialgija, cervikalgija, …)

»Paciente poslušamo in tudi slišimo. V kolikor gre za težave s področja gibalnega sistema, je manualna medicina zagotovo najbolj učinkovita konservativna tehnika zdravljenja. Če težave segajo izven našega področja, pacienta ustrezno napotimo naprej. Tu smo, da pomagamo in ljudje so nam iskreno hvaležni za to,« zaključi dr. Kotov.

Zdravniki ordinacij MOGY so v triintridesetih letih delovanja uspešno obravnavali več kot deset tisoč ljudi z najrazličnejšimi težavami. Preberite si njihova mnenja.

Kako se naročite?

Pokličite nas v vam najbližjo ordinacijo (Trzin, Maribor, Nova Gorica, Celje, Koper, Murska Sobota in Novo mesto).

Svoj termin lahko rezervirate tudi preko spletnega obrazca

Za informacije in naročanje lahko uporabite tudi brezplačno številko

Naročnik oglasa je CENTER ZDRAVJA MO-GY d.o.o.

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi