Domov ZdravjePrehrana Dammann Frères – hiša čajev od leta 1692

Dammann Frères – hiša čajev od leta 1692

17 ogledov

Po poreklu iz Šrilanke, Darjeelinga ali Assama, črn, zelen ali bel – vsak čaj ima svojo zgodbo. Dammann Freres vas vabi, da jih odkrijete.

Zgodovina čajev Dammann sega daleč v leto 1692, ko je francoski kralj Ludvik XIV družini Dammann podelil izključno pravico do prodaje čajev v Franciji. Skozi stoletja je družina utrjevala trgovske odnose z dobavitelji čaja po vsem svetu, razcvet pa je doživela v dvajsetem stoletju, ko sta posle prevzela brata Robert in Pierre Dammann ter ustanovila podjetje Dammann Frères. Nadaljevanje je vodilo v razvoj novih čajnih mešanic in aromatiziranih čajev, od katerih so najbolj znani »Gout Russe Douchka«, božični čaj ter jabolčni čaj, ki ga še posebno radi pijejo na Japonskem. Dammann je leta 1980 patentiral posebno čajno vrečko »Sachet Cristal®«, ki je narejena iz svili podobne tkanine ki čaju omogoča, da razvije popolno aromo in okus.

Danes podjetje Dammann Frères ohranja znanje in izkušnje pri izbiranju, uvažanju, preizkušanju in ustvarjanju novih okusov. Sodi med tiste vodilne svetovne proizvajalce čaja, ki zadovoljijo tudi najzahtevnejšega poznavalca.

Pravi, zeliščni, rooibos in sadni čaji

Dammann ponuja tradicionalne čaje ter klasične ali aromatizirane mešanice, ki so na voljo v elegantnih oštevilčenih kovin skih čajnicah in ličnih škatlicah s čajnimi vrečkami »Cristal®«. Izbirate lahko med črnimi, zelenimi, belimi, rooibos, zeliščnimi in sadnimi čaji.

Darilni kompleti čajev

Prav tako vam Dammann ponuja zbirko elegantnih in izvirnih darilnih kompletov s čaji in prestižnimi mešanicami iz najboljših čajerodnih območij Srilanke, Indije, Kitajske in Japonske. Mnogim paketom je priloženo cedilo, da lahko pravi ljubitelji uživajo v svojih najljubših čajih tudi na poti.

Čajniki, skodelice in pribor

Pri razvoju čajnikov sodeluje Dammann s tradicionalnimi livarnami in proizvajalci keramike na Japonskem in Kitajskem. V njegovi ponudbi so litoželezni japonski čajniki, čajniki iz kitajske lončevine, porcelana ali stekla, čajna cedila iz plemenitih kovin in drug pribor za pripravo čaja.

Prodajno mesto: ILLY SHOP, Kristalna palača BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana, T 051 620 520

Spletna trgovina: https://www.espresso.si/caji-dammann/

Naročnik oglasa je ESPRESSO d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi