Domov Aktivno življenjeOprema Kako Huawei premika meje spremljanja zdravja z usmerjenostjo v modo

Kako Huawei premika meje spremljanja zdravja z usmerjenostjo v modo

16 ogledov

Izdelovalci pametnih ur večinoma sledijo načelu, da so pomembnejše funkcije kot oblika. Ker so minimalistično oblikovane in skoraj klinično sterilne, zato bodisi niso opazne ali kričeče izstopajo.

To seveda ni nobeno presenečenje. Sprejeli smo, da so pametne ure ustvarjene predvsem za spremljanje zdravja in beleženje telesne dejavnosti, zato so bolj orodje kot modni dodatek. Huawei se s tem ne strinja. Nasprotno, v takšnem razmišljanju vidi priložnost, da uvede spremembe.

Ko gresta moda in zdravje z roko v roki

Podjetje je nedavno napovedalo novo vizijo razvoja nosljivih naprav in uradno začelo obdobje imenovano “Fashion Forward”, ki bo združevalo tehnologijo z modo na višji ravni. Spremljanje zdravja in beleženje gibanja bosta mogoča brez ogrožanja modnega sloga.

Huawei v svoje nosljive naprave vpleta inovativno oblikovanje ter združuje estetsko oblikovanje, navdihnjeno z visoko modo in tehnologijo. Pri tem ne gre le za estetiko, temveč tudi za približevanje zdravstvenim in funkcijam beleženja telesne dejavnosti širšemu krogu ljudi. Prepričani so, da brez zdravja in dobrega počutja ni trajnega modnega sloga.

Plod te nove usmeritve je pametna ura Huawei Watch GT 4. Ne le, da prinaša svež videz, temveč obenem uvaja izboljšane zdravstvene funkcije. Zahvaljujoč tehnologiji TruSeen 5.5+ so podatki o zdravju srca natančnejši za kar 30 odstotkov. Z neprekinjenimi odčitki izboljšana funkcija za spremljanje srca izboljšuje tudi druge funkcije spremljanja zdravja in telesne pripravljenosti, kot so aplikacija Ohranite kondicijo za upravljanje kalorij, analiza spanja in upravljanje menstrualnega cikla 3.0.

Nadzorujte zdravje 24 ur na dan

Pametna ura Huawei Watch GT 4 s celodnevnim spremljanjem zdravja razblini vse skrbi, ki lahko hitro pokvarijo skrbno načrtovan videz. Z merjenjem rednosti, podrobno analizo srčnega utripa in izboljšanim zaznavanjem tveganja atrijske fibrilacije nudi zanesljivo zaščito za zdravje srca. Poleg tega nova pametna ura omogoča natančno spremljanje spanja, pomaga bolje razumeti spalne navade in vzorce, oceni kakovost spanja ter poda priporočila za dosleden in trden spanec.

Zahvaljujoč natančnemu optičnemu tipalu ura izvaja odčitke in meri spremembe kadarkoli čez dan, zajema pomembne podatke o ritmu in rednosti srčnega utripa. Ta neinvazivni postopek oblikuje sistem pravočasnega opozarjanja, ki mnogim pomaga bolje razumeti njihovo zdravstveno stanje.

Nova ura izboljšuje inteligentno sledenje menstrualnemu ciklu, pri čemer za analizo uporablja telesno temperaturo, hitrost dihanja in srčni utrip. Funkcija je dosegla različico 3.0 in v primerjavi z običajnimi urami natančneje napove prvi dan menstruacije. To omogoča lažje prilagajanje prehrane, vadbe in obvladovanje stresa v skladu s spreminjajočimi se potrebami organizma.

Vlaganje v prihodnost funkcij spremljanja zdravja

Napredek na področju spremljanja zdravja ne bi bil mogoč brez dolgoletnih raziskav in razvoja podjetja Huawei. Da bi v celoti uresničili svojo novo vizijo, so razglasili partnerstva z več kot 100 strokovnimi ustanovami po vsem svetu, s katerimi bodo izvedli več kot 200 projektov.

Huawei v sodelovanju z bolnišnicami na Kitajskem vodi zdravstvene študije, vključno z raziskavami zdravja srca, v katere je vključenih več kot 5 milijonov posameznikov, da bi pravočasno prepoznali zdravstvena tveganja. Še 3 milijone posameznikov pa sodeluje v izredno zanimivi raziskavi o spalni apneji.

V prihodnjih letih naj bi Huawei v Evropi vzpostavil partnerstva za raziskave glede glukoze v krvi, da bi pomagal prepoznati tveganja za visok krvni sladkor. Pametne ure bodo kmalu uvedene tudi na področjih, kot so premogovništvo, letalstvo in promet, kar bo omogočilo digitalno upravljanje zdravja in storitve za poklice s tveganjem ter tem delavcem omogočilo takojšen dostop do zdravstvene podpore.

Huawei vstopa v novo obdobje povezovanja mode in funkcij za spremljanje zdravja, zato upamo, da bodo njihove poteze pripomogle k normalizaciji osebnega zdravstvenega varstva in izboljšale dostopnost do zdravstvenih orodij. Konec koncev zdravja ne bi smeli obravnavati kot tujka, ki ga upoštevamo le, ko postane nujno.

Naročnik oglasa je Sidera d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi