Domov Aktivno življenjeOprema Ste siti mraza in vas mika odpotovati nekam na toplo?

Ste siti mraza in vas mika odpotovati nekam na toplo?

7 ogledov

Razmišljate, da bi odpotovali daleč stran. Nekam, kjer je toplo in kjer je poletje. Zakaj ne? Vzemite pametni telefon v roke in začnite načrtovati naslednje sanjsko potovanje.

Ne delajmo si utvar. S telefonom dandanes uredimo praktično vse. Brskamo po spletu, dokler ne najdemo kraja, ki nas pritegne in se zavemo, da hočemo natanko tja. Sledi iskanje prevoza, namestitve, rezervacije avtomobila in še kaj, brez česa niti tam ne bomo zdržali. Za vsak korak v procesu obstaja aplikacija, ki jo prenesete in uporabljate na telefonih Huawei z mobilnimi storitvami HMS. Poiščete jih v trgovini AppGallery, kjer so praktično vse priljubljene »potovalne« aplikacije. Takšna je na primer Skyscanner za iskanje prevozov, hotelov in avtomobilov za najem. Morda imate raje aplikacije letalskih prevoznikov za rezervacijo in nakup vozovnic ter storitev Booking.com za namestitve. Kaj torej še čakate? Prenesite jih iz trgovine in začnite uporabljati. Enako preprosto kot na telefonih drugih blagovnih znamk.

Pametni telefon je nepogrešljiv pripomoček na poti in med zasluženim uživanjem na izbrani destinaciji. Med potjo boste pravočasno obveščeni o letih, o morebitnih zamudah in o drugih za vas tisti čas pomembnih informacijah. Med potjo je izvor glasbe ali celo video vsebin, da čas hitreje mine. Zato ni odveč pri roki imeti brezžične slušalke z učinkovitim dušenjem hrupa in na telefon nameščene aplikacije glasbenih in storitev pretočnega videa. Podobno bo telefon nepogrešljiv kasneje, ko varno pripotujete na cilj. Postal bo izvor informacij. Kaj se splača pogledati in česa nikakor ne smete zamuditi. Takrat boste navdušeni nad storitvijo vodenja (zemljevidi Petal), storitvami prevajanja iz in v tuje jezike in nad drugimi aplikacijami, ki vam bodo prišle prav. Iskalnik Petal, ki je nameščen na vseh telefonih Huawei, pa se bo še posebej izkazal, ko boste karkoli iskali.

Verjetno je, da boste prej ali slej naleteli na aplikacijo, ki je v uradni trgovini ni oziroma ne ponudi povezave za namestitev iz drugih spletnih virov. Do takšnih težav pride, ko naletite na aplikacijo, ki je globoko integrirana v mobilne storitve drugega ponudnika in jo razvijalci niso prilagodili Huaweievim. Kaj takrat? Preprosto. Uporabite aplikacijo GBox. Najdete jo v AppGalley, od koder jo prenesete in namestite, nakar bo virtualizirala vaš pametni telefon in omogočila hiter, preprost in neokrnjen dostop do večine aplikacij za operacijski sistem Android. Zagotovljeno je obveščanje o nadgradnjah in prikaz obvestil. Praktično se tako nameščene aplikacije obnašajo, kot bi bile narejene za okolje mobilnih storitev HMS.

Kako že iščemo, kam bi radi odpotovali? Saj res. Vse je na spletu. Ker se nam ne ljubi sedeti za zaslonom osebnega računalnika, za raziskovanje rajši uporabljamo kar pametni telefon, kot so pred kratkim predstavljeni vodilni Huawei Mate 50 Pro ter nadvse zanimiva modela srednjega razreda Huawei nova 10 in nova 10 SE. Ko smo že pri potovanjih in odkrivanjih tujih krajev, vam bo prav prišla pametna ura z dolgo življenjsko dobo baterije in spodobnostjo natančnega beleženja gibanja in telesnih znakov ter vrhunske prave stereo brezžične (TWS) slušalke z učinkovitim odpravljanjem hrupa. Uganili smo. Toplo vam priporočamo, da s sabo vzamete Huawei Watch GT 3 SE in slušalke FreeBuds 5i. Ne bo vam žal!

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi