Domov Odnosi in družinaOtroci Ideje za potep z malčki

Ideje za potep z malčki

19 ogledov

Slovenija ponuja številne naravne lepote in pohodniške poti, ki so idealne za družine z otroki. Če se sprašujete, kam se odpraviti na potep z malčki, imamo za vas nekaj odličnih predlogov.

Logarska dolina je ena najlepših alpskih dolin v Sloveniji. Pohod lahko začnete pri vhodu v dolino in se odpravite po lahki poti, ki vodi skozi čudovito naravo. Pot je primerna za otroke vseh starosti, saj je večinoma ravna in lepo urejena. Med potjo lahko občudujete slap Rinka, ki je eden najvišjih slovenskih slapov. Otroci bodo navdušeni tudi ob pogledu na domače živali, ki se pasejo na okoliških travnikih. Ne pozabite vzeti s seboj dovolj vode in prigrizkov, saj na poti ni veliko gostinskih objektov. Prav tako bodite pripravljeni z zaščito pred soncem in primerno obutvijo.

Triglavski narodni park ponuja številne pohodniške poti, ki so primerne za družine. Ena izmed najbolj priljubljenih poti je pohod do Slap Savica. Pot je dobro označena in traja približno dvajset minut. Na poti do slapa boste občudovali čudovito gorsko pokrajino in smaragdno zeleno Bohinjsko jezero. Ob slapu lahko otrokom predstavite zgodbe o Zlatorogu, mitološkem beloglavem kozorogu. Pot do slapa vključuje nekaj stopnic, zato je priporočljiva trdna obutev. Vstopnina za obisk slapa je simbolična, vendar jo je dobro imeti v mislih pri načrtovanju izleta.

Naravni rezervat Zelenci se nahaja blizu Kranjske Gore. Pot do izvira Save Dolinke je kratka in enostavna, primerna za otroke vseh starosti. Pot je dobro označena in vključuje lesene mostove in opazovalnice. Zelenci so znani po svojih značilnih smaragdno zelenih barvah in bogati flori in favni. Otroci bodo navdušeni nad opazovanjem ptic in drugih živali. S seboj vzemite daljnogled za opazovanje ptic in druge narave. Pot je primerna tudi za sprehajalne vozičke, vendar bodite previdni na lesenih mostovih.

Arboretum Volčji Potok je eden največjih in najlepših botaničnih parkov v Sloveniji. Poti po parku so urejene in primerne za vozičke in majhne otroke. Arboretum ponuja različne tematske vrtove, otroška igrišča, ribnike in paviljone. Posebnost so sezonske razstave, kot so razstava tulipanov spomladi in razstava buč jeseni. Preverite urnik dogodkov in razstav pred obiskom, da ne zamudite zanimivih dogodkov. S seboj vzemite piknik odejo in uživajte v kosilu na prostem ob enem izmed številnih ribnikov.

Preživljanje časa v naravi je odlična priložnost za krepitev družinskih vezi in učenje otrok o naravnem svetu. Vsaka od teh destinacij ponuja nekaj posebnega, bodisi čudovite razglede, naravne znamenitosti ali zanimive zgodbe. Pomembno je, da se na pohod dobro pripravite, vzamete dovolj vode in prigrizkov ter poskrbite za ustrezno obutev in oblačila. S temi nasveti bodo vaši družinski izleti zagotovo uspešni in nepozabni.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi