Po kar treh letih premora so se med 20. in 22. majem na celjsko sejmišče vrnili priljubljeni Pomladni sejmi. Najnovejši zeleni sejem Green Vita je s seboj prinesel vse na temo samooskrbe in zdravega načina življenja, Festival kave Slovenija je postregel s široko paleto mamljivih kav, na Kulinartu pa so obiskovalci lahko izkusili razne kulinarične dobrote.
RAZSTAVLJAVCI SEJMA S ŠIROKO PONUDBO
Na sejmih se je tokrat zbralo preko 170 razstavljavcev, ki so obiskovalcem ponudili široko paleto izdelkov in storitev iz področja samooskrbe, zdravega načina življenja, alternativne medicine, vrtnarstva, sveta kave, kulinarike in še bi lahko naštevali. Med njimi se je zbralo tudi okoli 100 ekošol, ki so skupaj s svojimi učenci pomagale popestriti dogajanje.
TEMATSKO OBARVANI SPREMLJAJOČI PROGRAM
S vsakim sejemskim dnem smo želeli izkazati naklonjenost različnim skupinam, zato smo v petek, skupaj s partnerji, organizirali številna predavanja in predstavitve za naše starejše. Klepet ob kavi, Univerza za tretje življenjsko obdobje in Srebrna nit – združenje za dostojno starost so jih naučili kako okrepiti svoje zdravje in poskrbeti za aktivni življenjski slog, kaj za nas pomeni starajoča se družba in kaj prinaša osnutek Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

Za sobotno dogajanje je poskrbela Zvezdana Mlakar, ki se je v dopoldanskih urah podala med razstavljavce in poizvedela več o njih. Popoldan pa je vodila svoj edinstveni dogodek Zeleno, ki te ljubim zeleno, kjer se je pogovarjala s Tadejo Brankovič in Marjanom Ogorevcem. Z glasbeno spremljavo je dogajanje popestrila AMAYA, da pa nihče ni ostal lačen, je poskrbela Anita Šumer.
Zadnji dan sejmov smo posvetili družinam. Ta dan so najbolj aktivne bile prav ekošole, ki so se na demonstracijskem odru izkazale z glasbeno-plesnimi točkami ter eko modno revijo, s katero so prikazali kako iz odpadnega materiala ustvariti dizajnerske mojstrovine. V demonstracijski kuhinji pa so obiskovalce naučili kako pripraviti Babično sladico in kakšna je bila hrana včasih. Gosti so si lahko ogledali tudi slaščičarskega mojstra pri delu – chef Naser Gashi jih je naučil kako pripraviti makrone.
S tem pa so se tudi zaključili tokratni Pomladni sejmi. Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk in upamo, da so pomlad na celjskem sejmišču čimbolj izkoristili. Se vidimo naslednjič!