Domov Aktivno življenjeRekreacija 5 živil, ki ubijajo trdovratne maščobne obloge okoli trebuha

5 živil, ki ubijajo trdovratne maščobne obloge okoli trebuha

54 ogledov

Zdravo Miha!

Najprej vse pohvale za vašo spletno stran. Imam pa kratko vprašanje. Rad bi imel sixpack. Kako trenirati že vem, me pa zanima, kaj jesti? Trenutno se izogibam sladkarijam, hitri hrani, pijači z mehurčki in obrokom tik pred spanjem. Že vnaprej hvala za odgovor!

Lep pozdrav, Blaž

Ker so podobna vprašanja v našem nabiralniku kar pogosta in ker vem, da si marsikdo želi ravnega trebuha brez odvečnih maščobnih oblog, sem se odločil, da vam pomagam. V želji da bi dosegli omenjen cilj, posamezniki pogosto poiščejo informacije o tem, česa ne smejo početi, čemu se izogibati, predvsem pa katerih živil ne smejo uživati.

Vse lepo in prav, vendar je pomembno, da poznate odgovor na glavno vprašanje in sicer kaj je tisto kar lahko pripomore k hitrejši preobrazbi oziroma kaj jesti, da bo vaš trebuh raven v čim krajšem možnem času. Zato smo za vas pripravili izbor petih top živil, s pomočjo katerih se boste hitro bližali cilju.

1. Ekstra deviško oljčno olje
Ekstra deviško oljčno olje na našem seznamu zasedlo prvo mesto in je jasen dokaz, da vseh maščob ne smemo postaviti v isti koš. Vsebuje namreč mono-nasičene maščobne kisline, ki dejansko pospešijo izgorevanje odvečnih maščob in pozitivno delujejo na raven HDL holesterola.

2. Jajca
Drugo mesto na naši super lestvici zasedajo jajca. Gre za živilo, ki je poznano predvsem kot odličen vir beljakovin. Jutranja omleta nas bo dodobra nasitila in poskrbela, da v dopoldanskih urah ne pomislimo na nezdrav prigrizek. Kot dodatek pa v jajcih najdemo tudi vitamin B12, ki pomaga pri razgradnji maščobnih celic.

3. Puranje meso
Na tretjem mestu najdemo pravega borca proti maščobnim blazinicam. Puranje meso je polno beljakovin, poleg tega pa ima nizko kalorično vrednost. Kot, da že to ni dovolj pa v puranjem mesu najdemo tudi leucin, ki poskrbi za mišično tkivo in pospeši metabolizem.

4. Losos
Da bo vaša presnova še hitrejša bo poskrbel četrti udeleženec našega seznama. Meso lososa je bogato z zdravimi omega tri maščobnimi kislinami, ki še dodatno pospešijo vaš metabolizem in posledično porabo odvečnih maščobnih oblog. Ko boste pripravljali lososa, ne pozabite na limono in rožmarin saj poskrbita za res super okus.

5. Avokado
Zadnji na našem seznamu, ampak za to nič manj učinkovit, pa je avokado. Živilo bogato z vlakninami bo poskrbelo za nemoteno delovanje prebavnega trakta. Poleg tega pa boste hitro opazili, da je občutek lakote čez dan samo še bled spomin iz preteklosti. Avokado nas namreč hitro nasiti kar pomeni, da se boste brez težav odpovedali nezdravim obrokom.

Sedaj, ko veste na katera živila na smete pozabiti, je pomembno, da prilagodite svoje jedilnike v čim krajšem možnem času. Na svoj urnik obveznosti dodajte še redno telesno aktivnost in lahko mi verjamete, da se boste od osovraženega trebuha poslovili hitreje kot si pa lahko sploh mislite. Nova podoba in obilica energije bosta življenje dvignili na povsem novo raven. Lahko mi verjamete!

vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi