H20 za vitko telo

2 ogledov

Če se sprašujte, ali je voda res čudežni dodatek, ki topi maščobne obloge ali gre samo za nujno zlo, potem ostanite z mano nekaj naslednjih minut. Obljubljam vam, da boste nad razkrito resnico navdušeni.

 

 

O tem, da je voda čudežni dodatek s katerim bomo zmagali v boju z odvečnimi kilogrami, lahko preberemo v številnih revijah. Nekateri celo zaupajo vodnim dietam, ki naj bi poskrbele za fantastične rezultate v samo nekaj tednih.

Vse skupaj se sliši preveč lepo, da bi bilo resnično. Voda ni tista, ki čudežno topi maščobne celice. Prav tako so diete, ki so zasnovane na osnovi vode, povsem zgrešene. Pogosto se namreč pojavi jo-jo efekt in odvečni kilogrami se kmalu vrnejo na svoja mesta. Je pa res, da tekočina oziroma voda pripomore k hitrejši preobrazbi.

Raziskave so pokazale, da številni posamezniki, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, čez dan zaužijejo premalo tekočine. Na račun delne dehidracije pa pogosto zaužijejo več hrane kot bi jo sicer.

Poleg že omenjenega problema, se pri ljudeh, ki zaužijejo premalo tekočine, nekoliko upočasni presnova zato telo težje izloča toksine, ki se nakopičijo v organizmu kar se pogosto občuti kot pomanjkanje energije ali glavobol.

Torej…potrebno bo zaužiti dovolj tekočine na dan, da se izognemo naštetim nevšečnostim. Priporočljiva dnevna količina za normalno aktivnega posameznika je vaj 3 litre tekočine.

Da bi telesu resnično priskrbeli dovolj tekočine, upoštevajte naslednje 4 trike:

1. vsak dan začnite in zaključite s kozarcem vode in tako poskrbite, da telo v nobenem obdobju ni brez tekočine;
2. Čez dan večkrat zaužijte manjše količine vode, da se izognete občutku žeje. To je namreč že jasen znak, da je organizem delno dehidriran;
3. pred vsakim obrok popijte kozarec vode in tako prelisičite občutek lakote. Na preprost način boste zmanjšali željo po večjih količinah hrane;
4. vedno imejte ob sebi plastenko oziroma »flaško« z vodo, in ne dovolite, da se vaš metabolizem upočasni. Tako boste na hiter način dnevno porabili več kalorij kot bi jih sicer.

Verjetno se strinjate, da gre za preproste nasvete, ki bodo poskrbeli, da boste porabili več kalorij, zaužili manjše količine hrane, se počutili bolje in svoje telo očistili toksinov. 

vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi