Domov Aktivno življenjeRekreacija Hiter trik za porabo 185 kalorij dnevno brez diet

Hiter trik za porabo 185 kalorij dnevno brez diet

7 ogledov

Vodna dieta, dieta z zelenjavno juho, pa dieta z lubenico in tako naprej in tako naprej. Pozabite na vse takšne diete in rajši prisluhnite preverjenim nasvetom, ki jih z vami delimo na portalu popolnapostava.com. V naslednjih nekaj minutah vam zaupamo, kako do prvih rezultatov z eno samo spremembo.

V zadnjem času smo v naš spletni nabiralnik prejeli precej vprašanj s podobno vsebino. Nekateri posameznik so namreč zmedeni, saj kljub redni telesni aktivnosti in zmerni prehrani ne dosegajo želenih ciljev. Brez skrbi; lahko ste popolnoma mirni, saj z vami ni nič narobe. To je samo jasen znak, da potencial za porabo odvečnih maščobnih oblog ne izkoriščate v celoti. In kako to spremeniti? Vse vam razložim v nadaljevanju.

Raziskava objavljena v časniku Journal of Science and Medicine in Sport je opozorila na ta problem in izpostavila preprosto rešitev. Napaka se skriva v vaših navadah pred samo telesno aktivnostjo. Primerjali so namreč povezavo med obrokom pred treningom in količino porabljenih kalorij.

Kar so ugotovili vas bo sigurno presenetilo in prepričalo, da še danes popravite to napako. Posameznike so najprej razdelili v dve skupini. Predstavniki prve skupin so eno uro pred telesno aktivnostjo zaužili obrok, ki je bil bogat z beljakovinami. Člani druge skupine pa obroka pred treningom niso imeli.

Rezultati so pokazali, da če posamezniki zaužijejo enako količino kalorij preko celega dne, spremeni pa razporeditev, se pravi si privošči beljakovinski obrok pred treningom, lahko pokuri dodatnih 185 kalorij v 24 urah. To pomeni, da lahko s to preprosto spremembo v daljšem časovnem obdobju izgubite precej kilogramov.

Da bo zadeva še bolj jasna, imam za vas preprosto nalogo. Poskrbite, da se na vašem jedilniku pojavljajo manjši obroki večkrat dnevno in da eno uro pred telesno aktivnostjo zaužijete obrok, ki vsebuje vir kvalitetnih beljakovin.

Da boste na jedilnik umestili prava živila, bom na hitro osvežil vas spomnim. Kvalitetni vir beljakovin so predvsem pusto meso, ribe, beljaki, lahka skuta, zrnati sir in beljakovine v prahu. Glede na pestrost izbora sploh ni dvoma, da ne bi našli nekaj, kar vam odgovarja.

Kot lahko vidite, je to še dodatna potrditev članka, ki smo ga objavili pretekli teden. Pa naj še kdo reče, da ni pomembno kdaj uživamo obroke. Jasno je, da je od preprostih navad odvisen precejšni del preobrazbe.

vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi