Domov Aktivno življenjeRekreacija Najboljša motivacija dosegljiva vsakemu!

Najboljša motivacija dosegljiva vsakemu!

3 ogledov

Verjetno se strinjate da so med preobrazbo vse oči uprte v rezultat? Obljubljam vam, da boste po ogledu današnje objave popolnoma spremenili pogled na vaš sprotni napredek.

Edini pokazatelj, kako uspešni smo pri sami preobrazbi, je pogosto številka na tehtnici. In prav to je velika škoda oziroma napaka. Opažamo, da marsikdo v prepričanju, da ne napreduje, preprosto odneha s preobrazbo zato, ker se osredotoči samo na telesno težo.

Pogosto slišimo komentarje, da se kljub telesni aktivnosti in zmerni prehrani številka na tehtnici ne spremeni in posamezniki so prepričani, da očitno delajo nekaj narobe oziroma izgubijo voljo za nadaljevanje.

Kaj pa pravite na tole sliko in pripisane podatke

primerjava

Prepričan sem, da se strinjate, da je rezultat na sliki več kot očiten, čeprav se telesna teža ni spremenila.

Verjetno se sprašujete, kako je to sploh možno oziroma sliki popolnoma ne verjamete. Odgovor pa je v resnici precej preprost. Povsem logično je, da je kilogram mišic enak kilogramu maščobe, vendar je mišično tkivo precej bolj gosto in zato je volumen, ki ga zasede, toliko manjši.

To je razlog, da kljub enaki telesni masi lahko izbirate manjše konfekcijske številke, dobivate številne pohvale na račun preobrazbe, imate več energije in ste v boljši kondicijski pripravljenosti.

Zato pozor! Če vaša telesna teža ostaja enaka, to še ne pomeni, da ni nikakršnega napredka. Ravno obratno. Teža ostaja enaka zato ker ste povečali delež mišične mas in posledično učvrstili svoje telo ter se hkrati znebili neprijetnih maščob.

Pomembno je, da se vsi, še posebej pa posamezniki, ki želijo le nekoliko oblikovati svoje telo, poslužujete tudi ostalih postopkov za merjenje napredka. Res bi bilo škoda, da zaradi napačnega razumevanja odnehate, ko pa ste v resnici na zelo dobri poti.

Da boste v celoti opazovali svoj napredek, sem za vas pripravil preprosto domačo nalogo. Vse kar morate storiti je, da se enkrat tedensko slikate in ob sliko zapišete telesno težo. Na fotografijah boste opazili bistveno večji napredek kot pa na tehtnici. Lahko mi verjamete, da sprotne motivacije ne bo zmanjkalo, saj bo napredek očiten.

vir: popolnapostava.com

 

 

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi