Domov Aktivno življenjeRekreacija Obalni kolesarski maraton 2014

Obalni kolesarski maraton 2014

4 ogledov

Obalni kolesarski maraton je največji kolesarski dogodek v slovenski Istri. Dogodek se odvija v Kopru, 21. septembra 2014 ob 10. uri. Udeleženci lahko izbirajo med tremi različno zahtevnimi asfaltnimi trasami, zato je primeren vse okuse in stopnje pripravljenosti, dogodek pa bo spremljal tudi mini maraton za najmlajše in pester animacijski program.

 

Trase potekajo po čudovitem zaledju slovenske Istre in so v celoti asfaltirane. Salinera (17 km) je primerna predvsem za družine, trasi Sberbank (48 km) in Funsports (64 km) pa za različno pripravljene rekreativce. Najdaljša ima čez 1000 višinskih metrov, zato bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne. Start udeležencev vseh treh tras je ob 10. uri na Pristaniški ulici.

Udeležencem bodo na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo poskrbela za ustrezno varnost udeležencev. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev, na nevarnih odsekih pa za ustrezno opozarjanje. Vsak udeleženec prejme bogato darilno vrečko z večfunkcijsko ruto, odsevnim trakom, bidonom in številnimi drugimi manjšimi nagradami, prav tako pa spominsko medaljo in topel obrok ob zaključku tekomovanja.

 

Posebne nagrade bodo podeljene še najboljšim, najštevilčnejši skupini in najstarejšemu udeležencu, številnim drugim udeležencem pa bo nagrade dodelil žreb. Glavna nagrada, ki bo podeljena z žrebom štartnih številk, je kolo!
Na dogodku bo tudi bogat spremljevalni program. Medtem, ko bodo očetje premagovali klance, se bodo otroci lahko pomerili na poganjalčkih ali kolesih na Mini kolesarskem maratonu. Na voljo bo tudi prometni vzgojno-preventivni program s simulatorjem dejanskih situacij prometa za otroke, pijanimi očali in demonstracijskimi čeladicami, maserji Perskindola pa bodo z brezplačno masažo poskrbeli za pregrete mišice. Nikakor ne spreglejte še pestrega programa Sladke Istre, največjega slovenskega festivala slaščic, ki ga že tradicionalno obišče več tisoč obiskovalcev in se bo v Kopru odvijal istočasno.

 

Zaradi pestrega dogajanja ste vabljeni, da na Obali preživite celoten vikend. Iz tega razloga je organizator, skupaj z Bernardin Group, oblikoval prav poseben namestitveni paket “Obalni kolesarski maraton”, ki ponuja razširjene storitve za kolesarje, zagotavlja pa tudi kraljevski zajtrk pred udeležbo na maratonu.
Ne spreglejte možnost zgodnjih prijav do 8. septembra, ko se je na maraton možno prijaviti po posebej ugodni ceni. Prijave so možne na spletni strani dogodka www.obalnimaraton.si, kjer najdete tudi vse ostale potrebne informacije.

 

Vabljeni na Obalni maraton, kolesarski dogodek za sladokusce!

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi