Domov Aktivno življenjeRekreacija Taborjenje ob Kolpi, ki utrudi tudi najbolj živahne najstnike

Taborjenje ob Kolpi, ki utrudi tudi najbolj živahne najstnike

3 ogledov

Klub prijateljev mladine Marindolus letos organizira že 21. poletni mladinski tabor. Ta je namenjen vsem mladim med enajstim in 18. letom starosti, ki so željni aktivnih in predvsem drugačnih počitnic. Dneve zapolnjujejo športne aktivnosti, delavnice, tematski dnevi, ne manjka pa tudi zabavnih doživetij: krst novincev, marindolsko novo leto, stilski izzivi, karaoke, noč čarovnic, lov za zakladom …

Tabor poteka v in ob Domu kranjskih tabornikov v majhnem kraju Marindol blizu Adlešičev v Beli krajini. Tabor je nekoliko odmaknjen iz vasi, v njegov okvir pa spada še vrtača, kjer je urejeno igrišče za nogomet, košarko in odbojko, velik prostor za šotorišče in prostor z ognjiščem. Tabor je od Kolpe oddaljen pol kilometa, od Črnomlja pa 14 kilometrov.

Pustolovci z nekaj udobja
Udeleženci so nastanjeni v sodobnih šotorih na šotorišču poleg taborniškega doma. V domu so poleg skupnih prostorov še sanitarije in kopalnice s tuši ter kuhinja. Otroci živijo v taboru na podoben način, kot je to v navadi pri tabornikih, vendar sam način preživljanja ni tako strogo določen in tudi znanje posebnih taborniških veščin ni potrebno. Od tabornikov povzemamo stvari, ki so potrebne za vsako podobno preživljanje počitnic v naravi, pa tudi organiziranost, ki zagotavlja ustrezno stopnjo discipliniranosti in reda v taboru. Tako so otroci razdeljeni v vode, ki jih vodijo usposobljeni vodje skupin.

Od kvizov do impro nastopov
Delavnice so namenjene ustvarjalnemu preživljanju časa. Nekaj že vnaprej pripravljenih tem za delavnice je namenjenih dopolnjevanju vsakodnevnega programa, vsak pa najde nekaj zase. Zabavni program udeleženci lahko pripravljajo tudi sami. Vsak udeleženec lahko tako pričakuje različne kvize, nore srednjeveške igre, iskanje marindolskih talentov, skeče in impro predstavitve, »lepotna« tekmovanja, lov za zakladom in čarovnicami, krajo (varovane) zastave in polno večerov ob petju nikoli pozabljenih pesmi ob tabornem ognju in neštetih zvezd.

Tudi za šport je poskrbljeno
Šport nam na taboru ni tuj, saj so možnosti športnega udejstvovanja res velike: igranje odbojke na mivki, floorball, badminton, nogomet, košarka, namizni tenis, plavanje v (pre)topli reki Kolpi, kanunarjenje, kolesarjenje po brezpotjih, orientacija in pohodništvo po skoraj pozabljenih gozdovih.

 

Luka Pugelj

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi