Domov LepotaLepota Zaščitite svoje lase pred izsušitvijo in brezvoljnostjo

Zaščitite svoje lase pred izsušitvijo in brezvoljnostjo

5 ogledov

Slana morska voda, veter in sonce poleti izčrpajo vlago iz las, zato postanejo suhi, krhki, manj prožni, velikokrat zbledijo in izgubijo barvo. V modi so sveži, lahni in neobteženi lasje, zato lahko namesto težjih izdelkov za zaščito pred soncem uporabimo bolj voljne šampone in bogatejše balzame ali maske.

Naj si pred odhodom na morje pobarvamo lase ali naj raje počakamo do jeseni? Frizerji svetujejo, naj lase zaščitimo, saj lipidi v barvi zgladijo lase in jih naredijo voljne. »Sonce bo sicer odvzelo nekaj barve, a če bodo imeli dovolj vlage, bo frizura kot iz škatlice,« svetuje Beata Lenko iz frizerskega salona KSFH Hair Atelje iz Celja.

Praktične in uporabne pričeske
Morska voda lasem priskrbi bogatejšo obliko in večji volumen, ki je videti sodobno in naravno hkrati. Pomembna je mehkoba in da lasje niso preveč razredčeni – le tako jim lahko sol doda volumen in gibanje, nekaterim pa se lasje tudi skodrajo. Ne glede na dolžino las naj bi bila pričeska poleti uporabna. Dolge lase lahko spnemo v čop, frufru pa naj bi bil krajši.

Z lasuljo ali lasnim vložkom boste vedno urejeni
Trendi kažejo, da se vse več žensk odloča za nakup lasulj, katere jim dajo možnost imeti v trenutku lepo urejeno pričesko. »To je idealno tudi za posebne priložnosti, kadar ni časa ali denarja za frizerja. Tudi na dopustu pride prav takšna hitra rešitev,« pojasnjuje Lenkova. »Lasulje so za nego nezahtevne, izdelane so po najnovejši modi iz izjemno kakovostnega materiala, ki izgleda enako kot naravni las. Nekatere se celo lahko dodatno toplotno oblikujejo, torej sušijo s fenom in likajo. Po zelo enostavnem umivanju ostane pričeska enaka, kot je bila pred pranjem, zato ni potrebnega dodatnega dela kot z naravnimi lasmi,« razlaga sogovornica. Podobno je s čopi, ki jih enostavno pritrdimo na svoje lase. A izgled z negovanimi dolgimi lasmi je povsem drugačen. Kot nam je povedala strokovnjakinja, se čope in lasulje da tudi izposoditi, in v njihovem salonu je v poletnih mesecih po tem precejšnje povpraševanje.

Ne varčujte pri lasnih maskah in balzamih
Izpostavljanje sončni svetlobi izsuši lase, še posebno, če so kemično obdelani. Vlago jim lahko povrnete s tako imenovanim globinskim balzamiranjem, torej z balzami, ki vsebujejo keratin, jojobino olje in druge snovi, ki krepijo in vlažijo lase. Ko ste na lase nanesli balzam, si poveznite na glavo kapo za prhanje in vse skupaj ovijte še z brisačo. Telesna toplota bo pomagala izdelkom razviti vse njihove sposobnosti in prodreti globlje v lase. Priporočljive so tudi oljne maske za lase. »Balzami, ki jih ni treba izpirati, pomagajo preprečevati poškodbe, do katerih pride zaradi oblikovanja las s toploto oziroma feniranjem,« je še povedala Beata Lenko.

 

Tia Kemperle

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi